Η «μάχη» των αποζημιώσεων μετά το τροχαίο δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο Π. Παντελίδης ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, με τη μητέρα της Μίνας Αρναούτη να καταθέτει την περιπέτεια χωρίς τέλος της κόρης της, αλλά και τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει από τότε.

«Κυρία πρόεδρε, η κόρη μου ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα», είπε στο δικαστήριο η μητέρα της Μίνας Αρναούτη περιγράφοντας την κατάσταση της κοπέλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύτηκε για 144 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη και σήμερα είναι αδύνατο να ξεχάσει όσα έζησε, με ψυχοσωματικά φάρμακα που παίρνει. Για τον λόγο αυτόν έχει «χτίσει» τη ζωή της δίπλα στο νοσοκομείο. «Δεν μπορεί να δεχθεί την εαυτό της όπως είναι. Έχει κρίσεις πανικού και φοβία. Έχει διαπιστωθεί από γιατρούς. Η Μίνα θέλει να βρίσκεται κοντά στον Ευαγγελισμό. Το σπίτι της είναι δίπλα ακριβώς. Για καφέ, να καταλάβετε, πηγαίνει στην κλινική του νοσοκομείου».

Η μάρτυρας μίλησε και για το διάστημα όπου η Μίνα Αρναούτη ήταν στο δωμάτιο του νοσοκομείου ακούγοντας όσα λέγονταν εκείνο το διάστημα για το δυστύχημα. «Μετά από έναν μήνα που κατέβηκε στον θάλαμο, της πήγαμε μια τηλεόραση και εκεί είχε μια τραγική εμπειρία, όπου έβλεπε τι γινόταν. Είχε στεναχωρηθεί σχετικά με τον θάνατο του παιδιού. Είχε εφιάλτες, δεν μπορούσε να το πιστέψει. Επειδή την κατηγορούσαν είχε ψυχοσωματικό επεισόδιο. Κυρία πρόεδρε, ήταν ένα μάτσο κόκκαλα με σωληνάκια και σίδερα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη μητέρα, η Μίνα Αρναούτη αλλά και η άλλη κοπέλα, η Φρόσω Κυριάκου, ήταν μαζί με τον καλλιτέχνη το μοιραίο βράδυ, αλλά εκείνες δεν έπαιζαν χαρτιά μαζί του, γιατί, όπως τους έλεγαν, «έφερναν γρουσουζιά». Ωστόσο, η κόρη της δεν είχε καταλάβει, όπως ισχυρίστηκε, πως ο Παντελίδης είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, διαφορετικά, δεν θα έμπαινε στο αυτοκίνητο μαζί του.

Δικηγόρος: Όταν έφυγαν, ο θανών υπήρχε ένδειξη ότι δεν μπορούσε να οδηγήσει; Παραπατούσε, ας πούμε;

Μάρτυρας: Όχι. Ίσα ίσα, κάνανε καλαμπούρι και μπήκαν στο αμάξι. Δεν θα έμπαινε στο αμάξι αλλιώς.

Δικηγόρος: Τι σας είπε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι οδήγησε ο Παντελίδης. Στην αρχή, εκείνη δεν είχε βάλει ζώνη, μετά άρχισε να τρέχει, φοβήθηκε και την έβαλε. Η Μίνα είχε φοβία με τα αμάξια, οπότε δεν μπορώ να ξέρω αν πράγματι έτρεχε ή αν εκείνη φοβήθηκε. Έχει χάσει τον πατέρα της σε τροχαίο και είχε ένα άσχημο περιστατικό μια φίλη της.

Η Μίνα Αρναούτη διεκδικεί από την ασφαλιστική εταιρεία 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ ως οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια στην περίπτωση που δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, έξοδα για νοσήλια και αποκλειστικές νοσοκόμες.

Εις βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας στρέφεται και η Φρόσω Κυριάκου, η οποία επίσης επέβαινε στο πολυτελές αυτοκίνητο, ζητώντας αποζημίωση περίπου 100.000 ευρώ. 

Από την άλλη πλευρά, η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, με τη σειρά της, διεκδικεί το πόσο των 600.000 ευρώ, καθώς στρέφεται τόσο κατά της ασφαλιστικής εταιρείας όσο και κατά της Φρόσως Κυριάκου, για την οποία θεωρεί ότι ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου, αν και η Δικαιοσύνη, μετά από έρευνα, τους διαψεύδει.

Η εταιρεία πάντως όπου ήταν ασφαλισμένο το τζιπ στο οποίο επέβαιναν ο Παντελίδης και οι δύο κοπέλες προσέφυγε με αγωγή της κατά της οικογένειας Παντελίδη, ζητώντας να της καταβάλει τυχόν αποζημίωση που θα επιδικαστεί στις δύο νεαρές γυναίκες που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο με τον τραγουδιστή.

Δείτε τις δηλώσεις της μητέρας της Μίνας Αρναούτη:

 

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας Παντελίδη:

 

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου της Μίνας Αρναούτη, Ιωάννη Κωλέττη:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης