Απεργία δίψας ξεκινά το πρωί της Τετάρτης ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος διανύει την πέμπτη εβδομάδα χωρίς να σιτίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, ο απεργός πείνας παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις, θεωρεί ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν δέχεται κάποια από τις λύσεις που του προτάθηκαν και το αίτημά του παραμένει ανικανοποίητο. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. υπουργός για λόγους σκοπιμοτήτων δεν δέχεται καμία από τις λύσεις που του προτείνονται», διαμηνύει μέσω των δικηγόρων του ο Νίκος Ρωμανός, οι οποίοι σε δηλώσεις τους στο zougla.gr τονίζουν ότι με αυτή την αντιμετώπιση οι αρχές «κρίνουν τη ζωή του».

  O υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν να υιοθετηθούν καθώς αντίκεινται στο δικονομικό σύστημα της χώραςΥπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αποφάνθηκε το απόγευμα της Τρίτης πως οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ δεν μπορούν να υιοθετηθούν καθώς αντίκεινται στο δικονομικό σύστημα της χώρας.

Ειδικώς για τη ρύθμιση που προτείνει η ΔΗΜΑΡ, ο κ. Αθανασίου την έκρινε ανεφάρμοστη, αφού δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Δικαιοσύνης να ακυρώσει βούλευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ασπάζεται κάποια σημεία, ωστόσο, δεν περιλαμβάνει πρόταση, ενώ ζήτησε από τους συντάκτες της να προβληματιστούν, λέγοντας πως σε ένα υπόδικο για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης ή τρομοκρατικής οργάνωσης μπορεί να τύχει εφαρμογής ο κατ’ οίκον περιορισμός, με ηλεκτρονική επιτήρηση. Άρα, με το να δοθεί άδεια καταργείται εμμέσως το ένταλμα προσωρινής κράτησης.

«Πρόκειται για παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας στα όργανα της δικαστικής, κάτι που συνιστά κατάργηση του κράτους δικαίου», τόνισε. Ακόμη απέρριψε την πρόταση περί υποχρεωτικότητας εκπαιδευτικής άδειας ανεξαρτήτως αδικήματος, επισημαίνοντας, πως η χορήγησή της πρέπει να εξαρτάται από την κρίση του αρμόδιου οργάνου. Τέλος, για την «αίτηση θεραπείας» ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν προβλέπεται στο Ποινικό Δίκαιο, αντιθέτως μάλιστα απαγορεύεται.

Θέμα χρόνου η επίλυση της υπόθεσης

Ωστόσο ο κ. Αθανασίου τόνισε ότι αποτελεί θέμα χρόνου αποτελεί η επίλυση της υπόθεσης του Νίκου Ρωμανού και κάλεσε τους γονείς του, τους νομικούς παραστάτες του ή και ειδικούς που θα του παράσχουν ψυχολογική υποστήριξη να τον πείσουν ώστε να αντιληφθεί πως είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί το σύστημα της ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

Παράλληλα, επανέλαβε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το νομικό πλαίσιο είναι δεσμευτικό, υπογραμμίζοντας ότι η παρέμβαση που κατατίθεται την Τρίτη στη Βουλή είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία.

Επιπλέον, ενημέρωσε το Σώμα πως παρακάλεσε προσωπικά για την επίσπευση της εφαρμογής του συστήματος με το «βραχιολάκι».

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα

Έπειτα από τις δηλώσεις του υπουργού δικαιοσύνης, αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στη Λ. Αμαλίας στο Σύνταγμα. Παρών στη διαμαρτυρία έδωσε και ο πατέρας του Νίκου Ρωμανού.

Το μεσημέρι της Τρίτης φοιτητές και αλληλέγγυοι στον νεαρό απεργό πείνας προχώρησαν στην κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Αθηνών όπου ανήρτησαν πανό συμπαράστασης.

Δήλωση του συνηγόρου του Νίκου Ρωμανού

«Ένας ακόμα δεσμός του Νίκου Ρωμανού με τη ζωή έσπασε» δήλωσε ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, έπειτα από το «όχι» του Αρείου Πάγου στο αίτημα του απεργού πείνας να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών του Πειραιά βάσει του οποίου δεν του χορηγείται εκπαιδευτική άδεια.

«Μόνη ελπίδα είναι η τροπολογία στη ρύθμιση απόψε στη Βουλή. Είναι η τελευταία ελπίδα και για τον Νίκο Ρωμανό για να μην αρχίσει απεργία δίψας. Λύση είναι και το βραχιολάκι. Πιστεύω ότι και τη τελευταία ώρα η πολιτεία θα δείξει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Αν αρχίσει απεργία δίψας σε ένα-δυο 24ωρα οι βλάβες θα είναι μόνιμες. Δεν το θέλει κανένας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια που θα μπορούσαμε ακολουθώντας μια άλλη οδό να ικανοποιήσουμε το αίτημα του», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Διαβάστε επίσηςΡωμανός: Όχι και από τον Άρειο Πάγο
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014, 12:14

«Ο Ν. Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει το σύστημα με το “βραχιολάκι”»
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 20:57

Συνάντηση χωρίς λύση για Ρωμανό
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014, 11:27

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης