Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συνελήφθησαν δύο υπήκοοι Γεωργίας (31χρονoς και 36χρονη) που παρείχαν οδοντιατρικές υπηρεσίες έναντι αμοιβής, χωρίς να διαθέτουν την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί Οδοντιατρικών Συλλόγων, Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας κλπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη συνέργεια του στα παραπάνω αδικήματα κατηγορείται και ένας 51χρονος χειρουργός οδοντίατρος, ο οποίος και αναζητείται για να συλληφθεί.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες αστυνομικές έρευνες κατά τις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι δύο Γεωργιανοί λειτουργούσαν μη εμφανές οδοντιατρείο σε περιοχή της Αθήνας. Τον χώρο αυτό επισκέπτονταν κυρίως υπήκοοι Γεωργίας, ενώ τις οδοντιατρικές τους υπηρεσίες τις διαφήμιζαν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από την εξέλιξη της έρευνας και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες παρείχαν παράνομες οδοντιατρικές υπηρεσίες χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη από τον νόμο άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και μάλιστα στον ίδιο χώρο όπου λειτουργούσε νόμιμο οδοντιατρείο ο 51χρονος χειρουργός οδοντίατρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την ανάλυση των κατασχεθέντων παραστατικών προκύπτει ότι είχαν εισπράξει για παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών διάρκειας 14 μηνών τουλάχιστον το χρηματικό ποσό των 210.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης