Πολύ κοντά στον θάνατο βρέθηκε ένας άνδρας, 60 ετών, από τον Πολύσιτο Ξάνθης, όταν προσεβλήθη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, τον Αύγουστο του 2013.

Πρόκειται για τον κ. Κυριάκο, ο οποίος απολάμβανε ανέμελος έναν θερινό ύπνο στον καναπέ που είχε τοποθετήσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του στον Πολύσιτο όταν δέχθηκε το τσίμπημα ενός μολυσμένου κουνουπιού, το οποίο όπως αποδείχθηκε ήταν αρκετό για να θέσει σε σοβαρές περιπέτειες την υγεία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκίνησε με πυρετό και ρίγος

Η κα. Βασιλική, προσπαθεί να ξεπεράσει το σοκ που υπέστηΠεριγράφοντας την περιπέτεια του συζύγου της η κα. Βασιλίκη εξηγεί πως «ο άνδρας μου είναι διαβητικός, κάνει τρεις φορές την ημέρα χρήση ινσουλίνης και έχει πρόβλημα με την καρδιά του. Είχαμε έναν καναπέ όλο το καλοκαίρι στη βεράντα και εκεί πολλές φορές κοιμόταν. Εκεί τον πήρε ο ύπνος μια μέρα μέχρι αργά το βράδυ και το πρωί που ξύπνησε είχε ένα κόκκινο σημάδι στο μέτωπο, σαν πρήξιμο. Από εκεί και μετά ξεκίνησε να πονάει το κεφάλι του και μια μέρα τον έπιασε ένα απίστευτο ρίγος».

Η ίδια με τον παθόντα μετέβησαν τότε στο αγροτικό ιατρείο της περιοχής, απ’ όπου ωστόσο αποχώρησαν ωστόσο άπρακτοι, καθώς όπως αναφέρει η κα Βασιλική, «ήταν Παρασκευή και μας είπαν να πάμε πάλι από Δευτέρα για να δούμε τι μπορεί να είναι». Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν συνέβη ποτέ, μιας και ο 60χρονος μεταφέρθηκε με υψηλό πυρετό στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.

Νοσηλεύτηκε για μερικές ημέρες εκεί ωστόσο οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν δείγματα προσβολής από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το ηλικιωμένο ζεύγος επέστρεψε στο σπίτι, ωστόσο ο 60χρονος παρουσίασε εκ νέου συμπτώματα υψηλού πυρετού και ρίγους μέσα σε λίγες ημέρες με αποτέλεσμα να μεταφερθεί ξανά στο Νοσοκομείο με τη συνδρομή ασθενοφόρου οχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πανικοβλήθηκα. Όχι μόνο για τον άνδρα μου αλλά και για το εγγονάκι μου το οποίο πάσχει από σύνδρομο down και το οποίο βρισκόταν στο σπίτι. Φοβήθηκα ότι μπορεί να έχει προσβληθεί και αυτό, το οποίο είναι πολύ ευαίσθητο» επισημαίνει η κα Βασιλική, εξηγώντας πως μέσα σε δύο ημέρες νοσηλείας στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης επιβεβαιώθηκε η προσβολή του άτυχου άνδρα από τον ιό του Δυτικού Νείλου με αποτέλεσμα να παραμείνει νοσηλευμένος για αρκετές ημέρες.

«Τέτοιο πυρετό δεν έχω ξαναδεί. Του βάζανε τέσσερεις φορές την ημέρα μάσκα γιατί είχε φοβερά αναπνευστικά προβλήματα, δεν μπορούσε να αναπνεύσει, το ζάχαρο ανέβαινε και το βράδυ, δεν έτρωγε καθόλου ο άνθρωπος και είχε συνέχεια πυρετό. Μια κατάσταση φοβερή» τονίζει μεταξύ άλλων η κα Βασιλική, η οποία κάνει και αυτή χρήση ινσουλίνης ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του συζύγου της στο Νοσοκομείο η υγεία της επιβαρύνθηκε αισθητά. «Ήμουν συνέχεια στους δρόμους, διακινδύνευσε και εμένα η υγεία μου» συμπληρώνει η ίδια.

Παρουσίασε προβλήματα όρασης!
Μετά από μια πολυήμερη ταλαιπωρία ο 60χρονος κ. Κυριάκος έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο και επέστρεψε στο σπίτι του, ωστόσο η περιπέτεια του δεν τελειώνει εκεί καθώς για περίπου δύο εβδομάδες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την όρασή του, κάτι που όπως ήταν φυσιολογικό πανικόβαλε τόσο τον ίδιο όσο και τη σύζυγό του.

Ο κ. Κυριάκος μετά την περιπέτεια της υγείας του
«Όταν βγήκαμε από τον Νοσοκομείο για κάμποσες ημέρες είχε μια θολούρα στα μάτια και δεν έβλεπε» υπογραμμίζει η κα Βασιλίκη, εξηγώντας πως αυτό ήταν κάτι το προσωρινό και σταδιακά ο σύζυγός της επανέκτησε την όρασή του.

«Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ και είναι ένα θαύμα που έζησε. Πήγαμε στην Ευρώπη, στη Γερμάνια για το πρόβλημα που έχει με την καρδιά του ο άντρας μου. Έκανα έναν αγώνα για να τον έχω στο σπίτι ζωντανό, όχι να πάει από κουνούπι» σημειώνει φανερά εκνευρισμένη η κα Βασιλική, μη μπορώντας να ξεχάσει τα όσα τραγικά αντιμετώπισε ο σύζυγός της από τον ιό του Δυτικού Νείλου. «Όποιο γιατρό και να ρωτούσα όλοι μου έλεγαν θα δούμε, κανείς δεν ήξερε αν θα πάμε στο σπίτι και πότε. Τώρα τον ρωτάω συνέχεια αν βλέπει καλά ή έχει άλλα προβλήματα. Είναι λίγο καλύτερα. Μπορούσε και να μην αντέξει. Ας τα δουν οι αρμόδιοι, αυτοί που κάθονται εκεί στα καθίσματά τους, στις καρέκλες τους, γιατί εγώ ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, δεν μπορούμε πουθενά να βρούμε και το δίκαιο μας. Μπορεί το επόμενο καλοκαίρι να πάθει κάτι αντίστοιχο το εγγονάκι μου».

Ψέκασαν κατόπιν εορτής…

Το φετινό καλοκαίρι τόσο η Π.Ε. Ξάνθης όσο και ευρύτερα η Περιφέρεια ΑΜΘ κατέγραψαν ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ στον αριθμό των παθόντων από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με τους προβλεπόμενους ψεκασμούς για την καταπολέμηση των κουνουπιών να καθυστερούν δραματικά για τρίτη συνεχή χρονιά, θέτοντας φυσικά σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως τρεις ηλικιωμένοι, που βρέθηκαν θετικοί στον ιό του Δυτικού Νείλου, σε Ξάνθη και Καβάλα, πέθαναν προσθέτοντας ακόμη μια αρνητική πρωτιά για την περιοχή.

«Δεν είχαν ψεκάσει όλο το καλοκαίρι. Τα κουνούπια έκαναν πάρτι. Καλός είναι ο δήμος μας και οι άρχοντες, αλλά αυτό είναι ένα σοβαρό πρόβλημα γιατί υπάρχουν και ευπαθείς ομάδες. Ήρθαν να ψεκάσουν όταν αρρώστησε ο σύζυγος μου» τονίζει με έμφαση η κα Βασιλική, για να προσθέσει πως «όταν μάλιστα ήρθαν να ψεκάσουν βρήκαν ένα κουνούπι μέσα στο τάπερ που βάζω νερό στο σκύλο μου και μου είπαν να μην αφήνω νερό εκεί, και τους λέω που να ξέρουμε εμείς από τέτοια; Εγώ λίγο νερό για το σκυλάκι μου άφησα. Και δήθεν ραντίσανε, γύρω, γύρω τον τοίχο και μετά έφυγαν».

Πηγή: thrakitoday

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης