Πανζουρλισμός επικρατούσε το πρωί του Σαββάτου στις αποθήκες της ΕΑΣ Ξάνθης κοντά στις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ, εξαιτίας της δωρεάν διανομής φρούτων σε οικογένειες δικαιούχων. 

Τόσο ο Σύλλογος Πολυτέκνων όσο και ο Σύλλογος Τριτέκνων προχώρησαν στη διάθεση πορτοκαλιών και ακτινιδίων, τα οποία διανέμονταν μέσα σε σακούλες ή τελάρα, ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διανομή ξεκίνησε στις 9.00 το πρωί, ωστόσο αρκετή ώρα νωρίτερα πολίτες προσέρχονταν στις αποθήκες, σχηματίζοντας ουρές και περιμένοντας καρτερικά για να παραλάβουν τη σακούλα με τα φρούτα. 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ξάνθης Δημήτρης Χατζηγεωργίου, «είχε προγραμματιστεί διανομή ροδάκινων και χυμών, τα οποία ωστόσο, αν και είχα έρθει σε επαφή με τους παραγωγούς, δεν μπόρεσα να φέρω στην Ξάνθη, γιατί δεν υπήρχε χώρος να τα αποθηκεύσω».

Παράλληλα σημείωσε πως δεν κατέστη εφικτό να βρεθούν τα κλειδιά της αποθήκης που ανήκει στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και έχει παραχωρηθεί στον Σύλλογο Πολυτέκνων, με αποτέλεσμα να χαθεί η πρώτη διανομή και δεκάδες τόνοι φρούτων να μη φτάσουν ποτέ στους δικαιούχους. Στη νέα διανομή ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε ύστερα μετά από παρέμβαση της Μητρόπολης Ξάνθης και έτσι τα φρούτα έφτασαν στα μέλη των Συλλόγων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διανομή αφορά όσα μέλη είναι εγγεγραμμένα στους Συλλόγους, ενώ, όπως αναφέρεται, θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Με πληροφορίες από το thrakitoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης