Ξάνθη: Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και... κολόνες

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015, 23:07
Ξάνθη: Ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε δέντρα και... κολόνες
Ανεμοστρόβιλος έπληξε το βράδυ της Τετάρτης ο οικισμός Π. Κατράμιο, στον Δήμο Αβδήρων Ξάνθης, προκαλώντας καταστροφές σε σπίτια και αποθήκες και ξεριζώνοντας δέντρα. 

Ο ανεμοστρόβιλος έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 20.00, όταν ξέσπασε έντονη βροχόπτωση με τους κατοίκους να αναφέρουν πως το μόνο που κατάφεραν να ακούσουν ήταν ένας εκκωφαντικός θόρυβος που τους αναστάτωσε. 

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, ο ανεμοστρόβιλος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του, ξηλώνοντας σκεπές από αυλές και σπίτια, κόβοντας στα δύο τις πέτρινες περιφράξεις των αυλών, ξεριζώνοντας δέντρα αλλά και κολόνες της ΔΕΗ. 

Ο οικισμός βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν και στις γύρω περιοχές. 

Βγαίνοντας έξω οι κάτοικοι αντίκριζαν παντού ζημιές, ενώ ευτυχώς από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργεία της ΔΕΗ που ανέλαβαν να αποκαταστήσουν το δίκτυο της περιοχής, καθώς και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ τους κατοίκους επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης, με τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ, προκειμένου να δουν από κοντά τις καταστροφές που άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος. 

Όπως έγινε γνωστό θα ακολουθήσει καταγραφή των ζημιών, ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των κατοίκων. 

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, που ένα τέτοιο φαινόμενο κάνει την εμφάνισή του στην περιοχή. 

Πηγή: xanthinea.gr

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015, 23:07