Θετική στον κορωνοϊό διαγνώστηκε μία γυναίκα από τη Σομαλία, η οποία διαμένει σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είναι υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η νεαρή γυναίκα ηλικίας 28 ετών, διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και χρειάστηκε να προσέλθει το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο νοσοκομείο υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που διενεργήθηκαν χθες στο Ινστιτούτο Παστέρ στην Αθήνα, προέκυψε ότι είναι θετική στον Covid 19. Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιό της, στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Ήδη, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 20 Απριλίου, στην δομή φιλοξενίας έχει μεταβεί κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ διενεργεί ιχνηλάτηση των προσώπων που διαμένουν στο ξενοδοχείο, καθώς και του προσωπικού το οποίο εργάζεται σε αυτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο μεταβαίνουν οι κ.κ. Χαρδαλιάς, Τσιόδρας και Μηταράκης.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει τεθεί σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό από την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης, για προληπτικούς λόγους. Αυτό συνέβη διότι διαπιστώθηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό εργαζόμενη γυναίκα στο ξενοδοχείο, η οποία δεν προσήλθε στην εργασία της, τις τελευταίες 12 ημέρες. Στο ξενοδοχείο διαμένουν 470 αιτούντες άσυλο, οι οποίοι στο σύνολο τους προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Ξεκίνησε η δειγματοληψία στη δομή μεταναστών

Παρουσία Υπουργών και του Σωτήρη Τσιόδρα ξεκίνησε η δειγματοληψία από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στους μετανάστες που διαμένουν στο ξενοδοχείο Γαλαξίας της Ερμιονίδας στην Αργολίδα μετά το νέο κρούσμα κορωνοϊού σε μετανάστρια από την Σομαλία.

Στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας» της Ερμιονίδας, λίγο έξω από το Πόρτο Χέλι, όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται  ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης  Μαλτέζος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δημήτρης Σχινοχωρίτης και  ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, μετά τη διαπίστωση ότι το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα μια 28χρονη έγκυος από τη Σομαλία που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Πηγή: argonafplia.gr, argolikeseidhseis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης