«Εάν ένας αγρότης δεν μπορεί να πουλήσει το 50% της παραγωγής του τότε αποκλείεται από τη λαϊκή», καταγγέλλει μεταξύ άλλων, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, με αφορμή το νέο νομοσχέδιο που προωθείται για τις λαϊκές αγορές,από την 1η Φεβρουαρίου το 2022 όπως ανέφερε στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αναφέρθηκε σε μία σειρά αλλαγών, όπως η υποχρέωση γνωστοποίησης των κενών θέσεων στις λαϊκές θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο αντί για και πως η προσωρινή ανάκληση της άδειας για μη έκδοση αποδείξεων θα ισχύει μετά από τρεις παραβάσεις, αντί για δύο. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο ευνοεί τους παραγωγούς, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή δυτικού τομέα του ΜέΡΑ25, ο οποίος μέσω ενός βίντεο λέει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Γεωργιάδης δίνει το δικαίωμα στον εαυτό του να αποφασίζει για ότι θέλει για τις λαϊκές. Ποιος μπαίνει, πώς γίνονται οι έλεγχοι… Και ήδη στο νομοσχέδιο αυτό μας δίνει ένα στίγμα για το τι θέλει να κάνει. Το νομοσχέδιο του Γεωργιάδη αποκλείει τους πιο αδύναμους από τις παραγωγές. Εάν ένας αγρότης δεν μπορεί να πουλήσει το 50% της παραγωγής του τότε αποκλείεται από τη λαϊκή».

Δείτε το βίντεο:

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης