Χιλιάδες κάτοικοι στον νομό Χανίων και συγκεκριμένα σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά, εδώ και μια εβδομάδα δεν μπορούν να βλέπουν στις οθόνες τους τα κρατικά κανάλια (ΕΡΤ1,ΕΡΤ2,ΕΡΤ3), αφού δεν υπάρχει σήμα. Το συγκεκριμένο θέμα έχει λάβει διαστάσεις, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται αλλά και τους τοπικούς παράγοντες να προβληματίζονται αφού το πρόβλημα δεν έχει διορθωθεί ακόμα.  Σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε το zougla.gr, η διακοπή του σήματος συνέβη την προηγούμενη Τρίτη έπειτα από εργασίες της ΔΕΗ.

Ερευνώντας το ζήτημα – αφού οι αναφορές στη ηλεκτρονική μας εφημερίδα από πολίτες της περιοχής είναι πολλές – , επικοινωνήσαμε  με τον αντιδήμαρχο Πλατανιά, Γιώργο Καλαϊτζάκη, ο οποίος ήταν ενήμερος για το πρόβλημα, ενώ παράλληλα μας εξήγησε πως κάνει προσπάθειες προκειμένου να το λύσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την Τρίτη που μας πέρασε έγιναν κάποιες εργασίες από τη ΔΕΗ στον Δήμο Πλατανιά, στην περιοχή Κοτσυφιανά και υπήρξε διακοπή ρεύματος. Από τότε δεν έχει επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ. Προσπάθησα να επικοινωνήσω άμεσα με τους τεχνικούς της ΕΡΤ εδώ στην Κρήτη οι οποίοι όμως δεν σήκωναν το τηλέφωνο», δηλώνει ο αντιδήμαρχος και προσθέτει:

«Αφού δεν έφτιαχνε το σήμα, πήρα τηλέφωνο στην ΕΡΤ στην Αθήνα στο τεχνικό τμήμα, ενώ παράλληλα δήλωσα ηλεκτρονικά τη  βλάβη. Μάλιστα έχω και αριθμό επιβεβαίωσης καταγραφής της βλάβης, αριθμός 22254. Εν τω μεταξύ και σήμερα τους πήρα τηλέφωνο στην Αθήνα, στο τεχνικό τμήμα και τους το υπενθύμισα. Τους ανέφερα πως πρέπει να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου για να λυθεί το ζήτημα αλλά μου απάντησαν ότι θα με καλέσουν. Επίσης τους επεσήμανα πως εάν είναι κάτι απλό, μπορούν να με καθοδηγήσουν και να το λύσω εγώ. Ακόμα δεν με έχουν καλέσει και το πρόβλημα παραμένει. Αυτή τη στιγμή υπολογίζουμε πως τουλάχιστον 7.000- 8.000 κάτοικοι του Δήμου  Πλατανιά δεν βλέπουν ΕΡΤ».

Κι ενώ το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται, τοπικοί παράγοντες μας ανέφεραν ακόμα πως «οι τεχνικοί της ΕΡΤ οι οποίοι θα μπορούσαν να επιδιορθώσουν τη βλάβη βρίσκονται στο Ηράκλειο. Όμως για να έρθουν μέχρι τον Πλατανιά χρειάζονται οδοιπορικά, τα οποία αυτή τη στιγμή μάλλον δεν έχουν»….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναμένουμε την απάντηση της δημόσιας τηλεόρασης….

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης