Επτά στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν εκ νέου στάχτη στη νέα φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης στο δάσος της Κέρης, στο Δήμο Μαλεβιζίου.

Στο σημείο παραμένει για προληπτικούς λόγους ένα όχημα με δύο πυροσβέστες υπό το φόβο της αναζωπύρωσης και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην Κρήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου διεξάγει έρευνα αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν δεύτερη πυρκαγιά στο ίδιο σημείο σε διάστημα μόλις μίας εβδομάδας.

Σύμφωνα πάντα με ασφαλείς πηγές, οι Αρχές εξετάζουν σοβαρά το σενάριο του εμπρησμού καθώς μόνο τυχαίο γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί η δεύτερη φωτιά (υπενθυμίζεται ότι η πρώτη φωτιά στο δάσος της Κέρης ξέσπασε στις 22/6 και έκαψε 8 στρέμματα δάσους).

Το χρονικό της πυρκαγιάς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες στο δάσος της Κέρης.

Χθες το βράδυ ξέσπασε φωτιά στην δασική περιοχή κινητοποιώντας τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συγκεκριμένα 10 οχήματα με 37 άνδρες και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων καθώς και μηχανήματα και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν και την έθεσαν υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας έδιναν.. μάχη για να την σβήσουν πλήρως.

Το πρωί της Τετάρτης, 29/6 βρίσκονταν στο σημείο 3 οχήματα με 9 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης