Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται, για προληπτικούς λόγους, οι συγγενείς της 86χρονης που αποτελεί το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο δήμο Γόρτυνας Ηρακλείου.

Η ηλικιωμένη γυναίκα νοσηλεύεται στην μονάδα covid-19 του ΠΑΓΝΗ με ήπια συμπτώματα ενώ την ίδια ώρα οι στενοί συγγενείς της έχουν τεθεί σε «καραντίνα» μετά από προτροπή του δημάρχου Γόρτυνας, Λευτέρη Κοκολάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εμείς ως δημοτική αρχή έχουμε έρθει σ’ επαφή με τα συγγενικά της πρόσωπα και γενικότερα τον κύκλο των επαφών της και τους ζητήσαμε να μπουν σε κατ’ οίκον περιορισμό αν και οι τρεις από τους τέσσερις δεν έχουν προσβληθεί από τον ιό όπως δείχνουν τα τεστ. Περιμένουμε βέβαια και το αποτέλεσμα του τέταρτου μέλους της οικογένειας», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost, ο κ. Κοκολάκης τονίζοντας παράλληλα πως «παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα».

Απολυμάνσεις και εξυπηρέτηση πολιτών με… ραντεβού

Από την ώρα που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Γόρτυνα, η δημοτική αρχή με γρήγορα αντανακλαστικά αποφάσισε την άμεση απολύμανση των δημοτικών χώρων ενώ έθεσε σε ισχύ το υγειονομικό πρωτόκολλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τη Δευτέρα τόσο στο δημαρχείο όσο και στα δημοτικά καταστήματα θα δεχόμαστε κόσμο μόνο κατόπιν ραντεβού και μόνο για επείγουσες υποθέσεις. Όσοι εισέρχονται θα θερμομετριούνται και θα γίνεται καταγραφή των ονομάτων τους. Παράλληλα, προχωράμε σε άμεση απολύμανση των δημοτικών χώρων για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων και δημοτών», υπογράμμισε σχετικά ο δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης ενώ πρόσθεσε: «Θα μπορούσε να πει κάποιος πως όλες αυτές οι ενέργειες που κάναμε είναι υπερβολικές ωστόσο επειδή έχουμε την εμπειρία με τον όμορο δήμο της Φαιστού, που ξαφνικά εκτροχιάστηκαν τα πράγματα, αποφασίσαμε πως είναι καλύτερα να δράσουμε προληπτικά παρά να τρέχουμε μετά».

Όπως ανέφερε στο cretapost ο κ. Κοκολάκης «το καλό είναι πως η ηλικιωμένη δεν έβγαινε έξω εξαιτίας της ηλικίας της ενώ απ’ ότι μάθαμε κόλλησε τον ιό από επίσκεψη που της έκαναν συγγενικά της πρόσωπα τα οποία μένουν εκτός Κρήτης. Αυτό είναι ακόμα πιο εύκολο για μας γιατί δεν υπήρχαν επαφές με άλλους κατοίκους του χωριού».

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης