Μάσκες θα φοράνε από σήμερα στο Ηράκλειο, σε όλους τους χώρους, καθώς τέθηκαν σε ισχύ έκτακτα περιοριστικά μέτρα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, όπου σε αυτή την περίπτωση επιτρέπονται έως 6 άτομα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται στην Κρήτη οι παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Χθες Δευτέρα, σε όλο το νησί, βεβαιώθηκαν 32 παραβάσεις. Συγκεκριμένα: 20 στην ΠΕ Χανίων, 4 στο Ρέθυμνο, 7 στο Ηράκλειο (σε εργαζόμενους καταστημάτων) και μία στην ΠΕ Λασιθίου.

Σήμερα, για τους πολίτες του Ηρακλείου, οι έλεγχοι θα είναι περισσότερο συμβουλευτικού χαρακτήρα, ενώ από αύριο αναμένεται να είναι πιο αυστηροί.

Ο πρώτος θάνατος σε νοσοκομείο των Χανίων

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των έκτακτων περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού στο Ηράκλειο της Κρήτης σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος στο νοσοκομείο Χανίων όπου ένας 93χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή από τον φονικό ιό.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της αύξησης των κρουσμάτων και των έκτακτων μέτρων στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας εναντίον των μέτρων στο κέντρο των Χανίων.

Πηγή: ekriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης