Κορυφώνονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας φορέων της Κρήτης για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε το συντονιστικό όργανο που έχει συσταθεί, το Σάββατο 19 Ιουλίου θα αποκλειστεί η βάση του ΝΑΤΟ στη Σούδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο ραντεβού για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, που έχει χαρακτηριστεί παγκρήτια, είναι στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το σημείο του αποκλεισμού, που στόχος των διοργανωτών είναι να διαρκέσει τρεις ημέρες.

Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Σήφη Χιωτάκη, «αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου. Η κινητοποίηση είναι κρίσιμη και κομβική και πρέπει όλοι να το καταλάβουν, δίνοντας με την παρουσία τους το ισχυρό μήνυμα της αντίθεσης του κρητικού λαού στη διαδικασία της καταστροφής των χημικών όπλων στη Μεσόγειο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού θα υπάρξουν συναυλίες και ομιλίες που θα αφορούν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας αλλά και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι 140 Σύροι μετανάστες που από την 1η Απριλίου βρίσκονται στα Χανιά.

Εξάλλου, επισημάνθηκε ότι κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού δεν θα εμποδίζεται η κίνηση πολιτών, αλλά μόνον αυτή που σχετίζεται με τη λειτουργία της βάσης.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, σε εξέλιξη είναι και οι προετοιμασίες για την αποστολή τριών πλοιαρίων με περίπου 40 επιβαίνοντες, με στόχο την όσο το δυνατόν κοντινότερη προσέγγιση στο αμερικανικό πλοίο, πάνω στο οποίο γίνεται η καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης