Την άμεση αποστολή εμβολίων, για να μην υπάρξει ακόμη χειρότερη έξαρση του κορωνοϊού στην περιοχή και να προληφθούν θανατηφόρα κρούσματα ζητά, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CRETA, ο κ. Στεφανάκης, έκανε λόγο για μια «επικίνδυνη αποστολή» καθώς ο Άγιος Νικόλαος έχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο τις τελευταίες ημέρες. «Υπάρχει ένας ιδιαίτερος κίνδυνος, είτε να μην πάνε οι πολίτες καθόλου να κάνουν το εμβόλιο είτε να εκτεθούν στον ιό. Επίσης, δεν είναι εύκολο να μετακινηθούν γιατί θα πρέπει κάποιο συγγενικό πρόσωπο να τους συνοδεύσει και να πάνε είτε στον Άγιο Νικόλαο είτε στη Νεάπολη. Στο Τζερμιάδο έχει γίνει η εγκατάσταση όπου θα γίνονται τα εμβόλια, υπάρχουν ικανά στελέχη εκεί για να υποστηρίξουν τη διαδικασία των εμβολιασμών και δυστυχώς δεν έχουμε τα εμβόλια. Είναι λυπηρό αυτό, δεδομένου ότι υπάρχει η εγκατάσταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στεφανάκης ενημέρωσε πως δεν έχει λάβει κάποια απάντηση προς το  παρόν. «Το σημαντικό όμως είναι ότι οι δήμοι με γηραιό πληθυσμό στην Ελλάδα είναι ορεινοί ή νησιωτικοί και έχει γίνει μια πρόβλεψη για τα εμβόλια. Δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμε τους κατοίκους». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης