Έμποροι, επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης, οδηγοί ταξί και σύλλογοι της Κοζάνης ετοιμάζουν για την ερχόμενη Δευτέρα, μεγάλη κινητοποίηση κατά του αυστηρού lockdown που έχει επιβληθεί στην Περιφερειακή Ενότητα.

Όπως ανέφερε στο δελτίο ειδήσεων του Top Channel ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ερμής” Γιάννης Μπασίας, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου σχεδιάζεται αυτοκινητοπομπή επαγγελματιών, εμπόρων, εστίασης, ταξί και συλλόγων που θα κινηθεί αρχικά στην Περιφέρεια (ΖΕΠ) και στη συνέχεια στην πόλη της Κοζάνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση του αυστηρότερου lockdown, μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα παρατείνεται η ισχύς των κάτωθι περιοριστικών μέτρων:

– Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00 ( 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί) εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

– Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα καθώς και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

– Μαζική εφαρμογή ελέγχων στον πληθυσμό των εν λόγω περιοχών με χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών ( rapid test) και με καθετοποιημένη σε βάθος ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

Με πληροφορίες από kozanimedia.gr, thestival.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης