Θρίλερ στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014, 12:54
Θρίλερ στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ Κοζάνης
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας κτηνοτρόφος, ο οποίος εισέβαλε με καραμπίνα το πρωί της Δευτέρας στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) στην Κοζάνη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ το όπλο που είχε στην κατοχή του, κατασχέθηκε.

(Η στιγμή της μεταφοράς του στο περιπολικό)

Πανικός

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα, 35 ετών, από την Εράτυρα, ο οποίος έκανε την εμφάνισή του λίγο μετά τις 11.00 το πρωί μπροστά στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, κρατώντας καραμπίνα. Επικράτησε πανδαιμόνιο καθώς την ώρα της εισβολής μέσα στα γραφεία υπήρχε και απλός κόσμος, ο οποίος -στη θέα του ενόπλου- άρχισε να τρέχει πανικόβλητος προς τις εξόδους του κτηρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η πράξη αυτή του κτηνοτρόφου συνδέεται με τη μη καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Το εν λόγω ζήτημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με αρκετούς κτηνοτρόφους να κάνουν λόγο για «κοροϊδία» του υπουργείου όταν διαπιστώνουν πως δεν μπορούν να λάβουν τις αποζημιώσεις λόγω έλλειψης δικαιολογητικών.Ισχυρή αστυνομική δύναμη

Η είδηση της εισβολής του ενόπλου στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προκάλεσε συναγερμό στην ΕΛ.ΑΣ..

Περιπολικά και μοτοσυκλέτες της αστυνομίας έσπευσαν στο κτήριο, όπου στεγάζεται η εν λόγω υπηρεσία, ζητώντας από τους περαστικούς να απομακρυνθούν. Επιτόπου βρέθηκε ειδικός διαπραγματευτής και ψυχολογός, που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την παράδοση του ενόπλου. Ο κτηνοτρόφος παρέμεινε για αρκετή ώρα στον επάνω χώρο των γραφείων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος παρακολούθησε στενά τις εξελίξεις. Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν πως όταν ο κτηνοτρόφος μπήκε στα γραφεία δεν απείλησε κανέναν, παρά μόνο έβαλε τη σφαίρα στο όπλο, απειλώντας να αυτοκτονήσει.

Πληροφορίες ανέφεραν πως επιτόπου βρέθηκε και ο αδελφός του κτηνοτρόφου, προκειμένου να τον πείσει να παραδοθεί.

Πηγές: kozan.gr, kozanimedia.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014, 14:07