Σοκ προκαλούν οι πανοραμικές φωτογραφίες που δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στον Καρτερό στο Ηράκλειο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας.

Τόσο τα βίντεο όσο και οι εικόνες από τη σελίδα «Πυροσβέστες Νομού Ηρακλείου» κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο από την κακοκαιρία που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε τη δική της μάχη για να βοηθήσει ανθρώπους που κινδύνευσαν. Μάλιστα εγκλωβίστηκαν οκτώ οδηγοί, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ δεν έλλειψαν και τα τροχαία από οδηγούς που έχασαν τον έλεγχο των οχημάτων τους.

Η ένταση του νερού προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές στο οδόστρωμα, καθώς και σε πολλά αυτοκίνητα, σπίτια αλλά και περιουσίες.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Eν τω μεταξύ  συγκλονιστικό είναι και το βίντεο που είδε το φως της… δημοσιότητας με πρωταγωνίστρια μία γυναίκα που έζησε εφιαλτικές στιγμές κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στο Ηράκλειο.

Η άτυχη γυναίκα κινούνταν με το αυτοκίνητό της στην περιοχή του Καρτερού την ώρα που «άνοιξαν» οι ουρανοί. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο οι δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ τα ορμητικά νερά παρέσυραν το όχημά της.

 

Εκείνη, ευτυχώς, πρόλαβε να βγει έξω, ωστόσο για να μην την παρασύρει το ρέμα ανέβηκε στον στύλο της ΔΕΗ. Εκεί την βρήκε η πυροσβεστική που κλήθηκε στην περιοχή και τη διέσωσε με επιτυχία. Το όχημά της παρασύρθηκε από τον χείμαρρο και κατέληξε στο πρανές.

Προβλήματα και στα Χανιά από τις βροχοπτώσεις

Προβλήματα στην περιοχή των Χανίων προκάλεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας η κακοκαιρία, που είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Στα Χανιά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 42 κλήσεις και πραγματοποίησε 16 αντλήσεις υδάτων σε υπόγειους και ημιυπόγειους χώρους, 3 κοπές δέντρων, ενώ στην περιοχή της Σούδας απεγκλώβισε έξι άτομα από ΙΧ αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε λόγω της υψηλής στάθμης του νερού.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση με τα περισσότερα να αφορούν την περιοχή του Αποκόρωνα, καθώς χωρίς ρεύμα έμειναν οι Βρύσσες, ο Βάμος, ο Τζιτζιφές, ο Φρες, οι Άγιοι Πάντες, τα Πεμόνια, οι Μαχαιροί, ο Σαμωνάς, καθώς και άλλοι οικισμοί.

Λόγω διακοπής του ρεύματος στην περιοχή του Ακρωτηρίου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, τέθηκε εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο του Οργανισμού στον Βλητέ.

Επί ποδός βρίσκεται το σύνολο του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ενώ στις 10 το πρωί στην έδρα της Αντιπεριφέρειας θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για τον σχεδιασμό της αντιπλημμυρικής προστασίας ενόψει του χειμώνα.

Εκατοντάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική 

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της 20ής Οκτωβρίου 2020, έως σήμερα το πρωί, στην Περιφέρεια Κρήτης, το Πυροσβεστικό Σώμα δέχθηκε 298 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις-διασώσεις ατόμων.

Στο Ηράκλειο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες έχουν δεχθεί 250 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 68 αντλήσεις και 2 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν-διασώθηκαν 27 άτομα από Ε.Ι.Χ.

Στα Χανιά, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 42 κλήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί 16 αντλήσεις και 3 κοπές δέντρων, ενώ μεταφέρθηκαν-διασώθηκαν 6 άτομα από Ε.Ι.Χ.

Στo Ρέθυμνο, οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες δέχτηκαν 6 κλήσεις για άντληση υδάτων, οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί.

Στην Περιφέρεια Κρήτης οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις παραμένουν σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Πηγή: cretapost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης