Κορωνοϊός: Συνελήφθη 75χρονη γιατρός για εικονικό εμβολιασμό - Δείτε βίντεο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 17:31
Κορωνοϊός: Συνελήφθη 75χρονη γιατρός για εικονικό εμβολιασμό - Δείτε βίντεο

Επ’ αυτοφώρω πιάστηκε το πρωί της Τρίτης μια 75χρονη γιατρός-πλαστικός χειρουργός που, μαζί με τη 66χρονη γραμματέα της μετέβησαν στο ΙΚΑ Αλεξάνδρας και σε συνεννόηση με μια νοσοκόμα προχώρησαν σε εικονικό εμβολιασμό.

Η γιατρός δεν ήθελε να εμβολιαστεί, ήθελε όμως το πιστοποιητικό για να μπορεί να μπαίνει στα χειρουργεία. Έτσι, σε συνεννόηση με τη νοσοκόμα, επισκέφθηκε το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο. Όμως, αντί να δεχθεί το εμβόλιο, προχώρησε σε εικονικό εμβολιασμό, καταστρέφοντας ουσιαστικά τη δόση. 

Στην κατοχή τους βρέθηκαν μία σύριγγα χωρίς βελόνα 12 ml και ένα γεμάτο φυαλλίδιο.

 

Δείτε βίντεο:

 

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας συνελήφθησαν χθες, Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, τρεις ημεδαπές για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα, οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάσθηκαν κατά του κορωνοϊού.

Πιο αναλυτικά, η υπόθεση διερευνήθηκε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, τα οποία τέθηκαν υπόψη αρμόδιου Εισαγγελέα και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Από την επακόλουθη έρευνα και τη συνδυαστική αξιολόγηση και μελέτη του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε η συμμετοχή των ανωτέρω ημεδαπών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.

Από την έρευνα στον χώρο όπου πραγματοποιήθηκε ο εικονικός εμβολιασμός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα, τα οποία θα αποσταλούν για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι συλληφθείσες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021, 18:56