Το μεσημέρι της Τρίτης στις 14.00 ξεκίνησε τη συνεδρίαση η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα, εν μέσω αύξησης των περιστατικών κορωνoϊού στη χώρα μας.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας ήταν να συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη για την πορεία της πανδημίας αλλά δεν μπορούσαν και έτσι η συνεδρίαση έγινε σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, δεν τίθεται θέμα εισήγησης περιοριστικών μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της θα αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, τη δυναμική της πανδημίας και τις προβλέψεις για το καλοκαίρι. Ειδικοί δεν αποκλείουν την επαναφορά χρήσης της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με τη μορφή της υποχρεωτικότητας στη διάρκεια του καλοκαιριού, αν και εφόσον δημιουργηθεί μεγάλη πίεση στα νοσοκομεία. Θεωρούν, πάντως, ότι δεν θα επαναληφθεί η πίεση του χειμώνα.

Εκτιμάται ότι η «κορυφή» του έκτου κατά σειρά επιδημικού κύματος δεν αργεί. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανάρτησή του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, το βασικό σενάριο πρόβλεψης είναι το «πικ» της έξαρσης μέχρι τις 10 Ιουλίου, που θα κυμανθεί σε επίπεδο 20.000 διαγνώσεων (7ήμερος μέσος όρος). Οπως γράφει ο καθηγητής, «η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με Covid-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη (σ.σ.: σήμερα) λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις. Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης