Κορωνοϊός: Πρόστιμα 151.400 ευρώ και πέντε συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 19:34
Κορωνοϊός: Πρόστιμα 151.400 ευρώ και πέντε συλλήψεις για παραβίαση των μέτρων

Πρόστιμα συνολικού ύψους 151.400 ευρώ επιβλήθηκαν σε 72.911 ελέγχους, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την αποτίμηση των ελέγχων COVID-19. Επίσης έγιναν πέντε συλλήψεις και επιβλήθηκε κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε οχτώ επιχειρήσεις.

Οι ελεγκτές κατέγραψαν 278 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, Κατά τη δεύτερη ημέρα διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στην εστίαση-ποτό κατεγράφησαν υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης με τους ειδικούς όρους λειτουργίας. Τα φαινόμενα αυτά ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική, σε περιοχές όπως Γλυφάδα (έξι κυρώσεις αναστολής λειτουργίας), Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κολωνάκι, Ψυρρή.

Υψηλή παραβατικότητα σημειώθηκε και σε περιοχές στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπου και επιβλήθηκαν σημαντικές κυρώσεις.

Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις παραμονής και εξυπηρέτησης πελατών σε εσωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων και η μη τήρηση του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Μαΐου 2021, 19:34