Σε συναγερμό έχουν τεθεί η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και όλες οι φυλακές της χώρας μετά την επιβεβαίωση θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους στα Καταστήματα Κράτησης Γρεβενών και Πάτρας.

Όπως ανακοίνωσε η ΓΓΑΠ, εφαρμόζονται από την πρώτη στιγμή αυστηρά όλα τα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα στις φυλακές της επικράτειας, για να μην υπάρξουν κρούσματα και να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε πρόβλημα, ενώ η τήρηση των συγκεκριμένων πρωτοκόλλων θα παραμείνει αυστηρή μέχρι να εξαφανιστεί η πανδημία. «Πρώτο μέλημα όλων μας είναι να διασφαλιστεί η υγεία των υπαλλήλων και των κρατουμένων στα Καταστήματα Κράτησης» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί σε Γρεβενά και Πάτρα διευκρινίζεται ότι από το Κατάστημα Κράτησης στα Γρεβενά ελήφθη αναφορά σχετικά με την ύπαρξη κρούσματος σε σωφρονιστικό υπάλληλο στις 27/9/2020. Ο υπάλληλος παρουσίασε μόνο πυρετό και κανένα άλλο σύμπτωμα της ασθένειας. Αμέσως, τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, ο ασθενής τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ πραγματοποιήθηκε προληπτική ιχνηλάτηση των επαφών του και απολύμανση σε όλους τους χώρους που βρέθηκε. Η διοίκηση των φυλακών τηρεί απαρέγκλιτα όλες τις οδηγίες και κατευθύνσεις που έχει δώσει η Γενική Γραμματεία, κυρίως δε τη συνεχή χρήση μάσκας και γαντιών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, την επάρκεια απολυμαντικών και την τήρηση αποστάσεων.

Σε ό,τι αφορά το Κατάστημα Κράτησης στην Πάτρα, η ΓΓΑΠ ενημερώθηκε ότι στις 26/9/2020 υπάλληλος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και, παρ’ ότι ήταν ασυμπτωματικός, τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η διοίκηση του Καταστήματος προχώρησε σε προληπτικά τεστ σε όσους εργαζόμενους ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, ενώ τηρεί με σχολαστικότητα όλες τις οδηγίες που έχουν δοθεί. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική, ενώ ο χώρος εργασίας των υπαλλήλων απολυμαίνεται δύο φορές την ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης