Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν τη νύχτα της Δευτέρας μια αιωνόβια βελανιδιά στην Μπούκα του Κορακοχωρίου τη νύχτα και το δέντρο έπεσε και διέλυσε μάντρα σπιτιού. Τραγική σύμπτωση… ο ιδιοκτήτης του σπιτιού πέθανε το ίδιο απόγευμα.

Οι εικόνες που αντίκρισαν οι κάτοικοι στην περιοχή ήταν αποκαλυπτικές το πρωί της Τρίτης. Μια βελανιδιά περίπου 200 ετών δεν άντεξε από τους ισχυρούς ανέμους και έπεσε στο έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Είμαι το 47 γεννηθείς κι αυτά τα δέντρα τα θυμάμαι από μικρό παιδάκι που κατάλαβα τον εαυτό μου. Πέρναγα από δω για να πάω στο σχολείο στο Κορακοχώρι και αυτά τα δέντρα ήταν εδώ. Χθες είχε πάνω από 10 μποφόρ. Πάρα πολύ αέρα…” είπε ο κάτοικος της περιοχής Αντρέας Παπαγεωργίου. “Πιστεύω εξαιτίας της βροχής, είναι και 200 χρονών περίπου τα δέντρα, κάνουν και τα έργα εδώ για να φτιάξουν το δρόμο, όσο να ‘ναι αδυνάτησαν και από τον πολύ αέρα έπεσαν.  Χθες το απόγευμα πέθανε και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και τώρα έπεσε αυτό το δέντρο”.

Κάτοικος της περιοχής ο Κώστας Τριγάκης ανέφερε ότι “…είμαι του 1962 γεννηθείς, έχω πάρα πολλά χρόνια εικόνες από αυτό εδώ το τοπίο, ένα φανταστικό τοπίο που βλέπουμε σιγά-σιγά να μας αφήνουν όλα αυτά που έχει η φύση. Αυτό εδώ το δέντρο είναι δέντρο 200 χρονών. Εγώ ήμουν παιδάκι που έπαιζα και έτρεχα από το χωριό μέχρι τη θάλασσα και το θυμάμαι.

Τώρα όμως κείτεται νεκρό και αυτό. Η κακοκαιρία έκανε πολύ μεγάλη ζημιά γιατί είχε 10 μποφόρ. Ζημιά έχει κάνει μόνο στην μάντρα και στην περίφραξη του ανθρώπου. Είναι μια βελανιδιά, ήμερη χωρίς χωρίς καρπό, δέντρα τα οποία κρατούν πολλά χρόνια και δεν παθαίνουν τίποτα. Βέβαια και εξαιτίας του δρόμου και των παρεμβάσεων του ανθρώπου υπήρχαν και ρίζες κομμένες, που όλα αυτά είχαν μοιραία και κάποιο δυσάρεστο τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι σημαντικό ότι η ημέρα σημαδεύτηκε με την απώλεια του ιδιοκτήτη σε αυτήν εδώ την οικία, αυτός ο άνθρωπος της περιοχής μας ο Βασίλης Γεωργούσης δυστυχώς μας άφησε, ένας εξαίρετος φίλος και γείτονας και  όπως έλεγαν και οι παλιοί ο καλός άνθρωπος συνοδεύεται με κλάμα του Θεού και αυτό εδώ μπροστά σας είναι ένα δάκρυ μεγάλο του θεού. Η απώλεια ενός αιωνόβιου 200 χρονών δέντρου” σχολίασε.

Το πρωί της Τρίτης κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης