Κόκκινο χαλί για τον Κάρολο και την Καμίλα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 09:59
Κόκκινο χαλί για τον Κάρολο και την Καμίλα
Διαδοχικές συναντήσεις τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και με τον πρωθυπουργό θα έχει κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του, την ερχόμενη εβδομάδα, στην Ελλάδα ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ.

Το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας θα βρεθεί στη χώρα μας από τις 9 έως τις 11 Μαΐου. Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, θα έχουν σειρά συναντήσεων στην Αθήνα αλλά και στην Κρήτη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα:

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 14.50.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή κατάθεσης στεφάνου, και κατόπιν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ακολούθως, ο πρίγκιπας Κάρολος θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στις 20.30, το πριγκιπικό ζεύγος της Ουαλίας θα παρακαθήσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.Το πρωί της Πέμπτης 10 Μαΐου, ο πρίγκιπας Κάρολος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην οδό Φιλοθέης.

Στις 11.30 ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφτούν το Συμμαχικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο, όπου ο Κάρολος θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια ο πρίγκιπας της Ουαλίας θα μεταβεί στον Πειραιά, όπου θα επισκεφτεί το HMS Echo και την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant που συνεργάζεται με το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Ακολούθως, θα μεταβεί στο Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου όπου θα επισκεφτεί το θωρηκτό - καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», και την Τριήρη «Ολυμπιάς» του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Παράλληλα, στις 12.30 η δούκισσα της Κορνουάλης θα επισκεφθεί τη Μονή Καισαριανής, όπου και θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με μαθητές, με θέμα το παιδικό βιβλίο, με αφορμή την ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμιας Πρωτεύουσας Βιβλίου 2018.Την Παρασκευή 11 Μαΐου ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα μεταβούν στην Κρήτη, απ’ όπου και θα αναχωρήσουν για τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής, ενώ η δούκισσα της Κορνουάλης, περίπου στις 13.45, θα μεταβεί στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Στις 14.30, θα μεταβούν στις Άνω Αρχάνες Ηρακλείου, όπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης & Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.

Τέλος, πριν από την αναχώρηση από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018, 12:29