Σε ένα «μεγάλο περίπατο» μετατράπηκε η περιοχή του Συντάγματος.

Οι δρόμοι γύρω από την πλατεία, όπου καθημερινά περνούσαν χιλιάδες αυτοκίνητα «κοκκίνησαν» στην κυριολεξία από τους ποδηλατόδρομους που δημιουργήθηκαν από τον Δήμο Αθηναίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παρεμβάσεις στο Σύνταγμα ξεκίνησαν από το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να αποδοθεί στους πεζούς, μέρος του οδοστρώματος, ενώ θα υπάρχουν τρεις λωρίδες για Ι.Χ. και μία για λεωφορεία. Επιπλέον, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ερμού και Μητροπόλεως θα δημιουργηθεί εσοχή για στάση λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις αφορούν στο οδικό τμήμα που συνδέει την οδό Σταδίου (διασταύρωση με Καραγιώργη Σερβίας) με την οδό Φιλελλήνων (διασταύρωση με Μητροπόλεως) όπου θα δημιουργηθεί νέος επιπλέον χώρος για πεζούς στη δεξιά πλευρά κυκλοφορίας.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, η κυκλοφοριακή λειτουργία δεν μεταβάλλεται, ενώ σύμφωνα με το δήμο Αθηναίων, διασφαλίζεται η ροή των οχημάτων που εισέρχονται από τις οδούς Σταδίου και Βασ. Γεωργίου Α’, προς την οδό Φιλελλήνων, με δυνατότητα δεξιάς στροφής προς την οδό Μητροπόλεως και αριστερής στροφής προς την οδό Όθωνος, όπως ακριβώς και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παρούσα φάση, από αυτό το οδικό τμήμα θα μπορούν να διέρχονται και να κάνουν στάση για επιβίβαση και αποβίβαση τόσο τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ όσο και τα ταξί. Η Τροχαία και η Δημοτική Αστυνομία θα φροντίσουν για τον συστηματικό έλεγχο της στάσης και της στάθμευσης, στο σύνολο των οδών της περιοχής.

Η κίνηση ήταν ελάχιστη το πρωί της Κυριακής. Πάντως, όταν το συγκεκριμένο τμήμα δοθεί την Δευτέρα στο κοινό με τη νέα του μορφή, θα αποδειχθεί εάν οι παρεμβάσεις ευνοούν την ομαλή κυκλοφορία, ή αν θα επιφέρουν κυκλοφοριακό κομφούζιο ανάλογο με εκείνο που παρατηρήθηκε πριν από μερικές ημέρες μετά την πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου.  

Την περασμένη Παρασκευή εξάλλου, τοποθετήθηκαν ζαρντινιέρες με λουλούδια, κατά μήκος της διαδρομής του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας στην οδό Πανεπιστημίου, αφήνοντας δύο λωρίδες για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Δείτε φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος:

Εικόνες από τις παρεμβάσεις στην Πανεπιστημίου:

Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης