Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 07.40 το πρωί στο Σύνταγμα, λόγω συγκέντρωσης μελών της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο των προσπαθειών της πολιτικής παράταξης για διοργάνωση συσσιτίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικές δυνάμεις εμπόδισαν την πρόσβαση φορτηγού γεμάτου τρόφιμα στην πλατεία. Ομάδα περίπου 40 ανθρώπων επεδίωξε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό. Άνδρες των ΜΑΤ δεν τους επιτρέπουν να προσεγγίσουν το όχημα. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως έγινε περιορισμένη χρήση χημικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά λίγο μετά τις 08.00, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το σημείο, φωνάζοντας συνθήματα και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν και οι διμοιρίες των ΜΑΤ.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η διανομή των τροφίμων να πραγματοποιηθεί τελικά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής κοντά στον Σταθμό Λαρίσης.
 
Η τροχαία διέκοψε για λίγη ώρα την κυκλοφορία στην οδό Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος και στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Υπενθυμίζεται ότι το συσσίτιο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10.00.

«Δεν έχει δοθεί άδεια»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τρόφιμα της Λαμπρής σε Έλληνες πολίτες» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης, με την τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθούν τα σχέδια της συγκεκριμένης πολιτικής παράταξης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων έχει επισημάνει σε δηλώσεις του πως δεν έχει δοθεί οποιαδήποτε άδεια στη Χρυσή Αυγή για τη διανομή τροφίμων.

«Τις ημέρες κατάνυξης και αγάπης διάλεξε η Χρυσή Αυγή για να κάνει επίδειξη πρόκλησης, με συσσίτια μίσους, στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας και της πρωτεύουσας, την Πλατεία Συντάγματος. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις προκαλούν κάθε δημοκρατικό πολίτη και πλήττουν βίαια την προσπάθεια για ανάταξη της χώρας και της Αθήνας ειδικότερα, καθώς στέλνουν στην κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ένα διπλά εσφαλμένο μήνυμα: ότι στην πρωτεύουσα της χώρας επικρατεί μια γενικευμένη κατάσταση εξαθλίωσης, η οποία μπορεί μάλιστα να αντιμετωπιστεί με δράσεις ρατσιστικής και ξενόφοβης ελεημοσύνης», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης