Υψίστης σημασίας είναι οι τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη η Γεωργία Μπίκα και έντονο το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμά τους, τόσο για την ανακριτική αρχή όσο και για όλους τους εμπλεκομένους.

Απόδειξη των ανωτέρω είναι η προφορική ενημέρωση των ανακριτικών αρχών, δύο μάλιστα φορές, από τον προϊστάμενο του τοξικολογικού εργαστηρίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αφού εκεί έχουν ολοκληρωθεί οι τοξικολογικές εξετάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το τοξικολογικό εργαστήριο της Βέρνης στην Ελβετία, όπου αναμένονται τα αποτελέσματα την Παρασκευή το απόγευμα ή το αργότερο τη Δευτέρα το μεσημέρι, περιμένουν την επιβεβαίωση των ήδη πραγματοποιηθεισών εξετάσεων από το ΑΠΘ ή την ανίχνευση αντίστοιχων ουσιών, πιο εξελιγμένων, καθώς τα εργαστήρια εκεί είναι πιο σύγχρονα.

Όπως τόνισε στο zougla.gr καθηγητής Τοξικολογίας, τα σύγχρονα εργαστήρια μπορούν να ανιχνεύσουν πάνω από 100 ουσίες επιπλέον των ελληνικών εργαστηρίων. 

Επισήμως, τα αποτελέσματα από την ιατροδικαστική επιτροπή του ΑΠΘ θα αποσταλούν στις ανακριτικές αρχές μαζί με τα αποτελέσματα από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τοξικολογικές που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής αφορούν δείγμα ούρων, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να ζητηθεί να αποσταλεί τρίχα και σε ειδικό εργαστήριο με ειδικούς τεχνικούς συμβούλους, όπου με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ανιχνευθεί το «χάπι του βιασμού» μέχρι και τέσσερις εβδομάδες μετά. 

Το συγκεκριμένο χάπι, σύμφωνα με τον καθηγητή Φαρμακολογίας Ευάγγελο Μανωλόπουλο, μπορεί να ανιχνευθεί για λίγα 24ωρα στα ούρα, για κάποιες ώρες στο αίμα, αλλά και εβδομάδες μετά στο τριχωτό της κεφαλής.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο καθηγητής, ένα εκ των δύο χαπιών που προκαλούν νάρκωση (το γ-υδροξυβουτυρικό οξύ) είναι τόσο επικίνδυνο, που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ελέγχεται όχι μόνο για την εγκληματική πράξη του βιασμού, αλλά και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι προκαλεί το «χάπι του βιασμού»

Το «χάπι του βιασμού» προκαλεί καταστολή, χαλάρωση των αντιστάσεων, αλλά και απώλεια μνήμης. 

Το χάπι είναι άχρωμο, άοσμο, άγευστο, σε 20 λεπτά ξεκινά η δράση του και, ανάλογα με τη δόση, μπορεί να κρατήσει από 3 έως και 8 ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, «συνήθως μπορεί να έρθουν κάποιες εικόνες στο άτομο, αλλά το διάστημα αυτό παραμένει σκοτεινό». Τονίζει μάλιστα πως το ένα από τα δύο χάπια είναι ισχυρό υπνωτικό και μπορεί να συνταγογραφηθεί, πολύ σπάνια, σε περιπτώσεις ισχυρής αϋπνίας, ενώ το άλλο έχει αποσυρθεί, κάτι που σημαίνει ότι αντλείται από παράνομα κανάλια μέσω Διαδικτύου.

 

Δείτε επίσης:

Κάλυψαν τους δράστες

Γιγαντοπανό με μήνυμα αλληλεγγύης στη Γεωργία Μπίκα

O Mάκης Τριανταφυλλόπουλος στη Ναταλία Γερμανού για την υπόθεση της Γεωργίας και της Σεμίνας

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης