Της Άντζελας Πεΐτση

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, μέσα στους χώρους του Λιμανιού Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων των εργασιών του ΤΑΠ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ – Πρόεδρος Σωματείου Χειριστών, Λάζαρος Τανταλίδης μιλώντας στο zougla.grτόνισε: «Οι σημερινές εντάσσονται στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, ώστε να αναδείξουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εδώ στη Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά. Αυτό αφορά στο θέμα του ξεπουλήματος του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

 

Η αναμενόμενη πώληση του 60% των μετοχών δεν έχει προηγηθεί πουθενά σε κανένα Λιμάνι παγκοσμίως – πλην αυτού της Θάτσερ και επιχειρείται να περάσει και εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν διασφαλίζονται οι επενδύσεις σε καμία των περιπτώσεων, δε διασφαλίζονται οι εργασιακές σχέσεις και δεν διασφαλίζεται ο κανονισμός του προσωπικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό μας γυρνάει σ’ έναν εργασιακό μεσαίωνα και σ΄ ένα λιμάνι που έχει παραδώσει τα σκήπτρα σε κάποιων ξένων συμφερόντων επιχείρηση και δεν πρόκειται να κοιτάξει το δημόσιο όφελος, κάτι δηλαδή που κάνει χρόνια τώρα το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Στη σχετική τους ανακοίνωση οι εργαζόμενοι διευκρίνισαν πως ζήτησαν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του θέσουμε καίρια ερωτήματα που τους απασχολούν για την επιχειρούμενη πώληση του ΟΛΘ.

Μικροεντάσεις

Στο μεταξύ και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των εργαζομένων στον «Οίκο του Λιμεναργάτη» δημιουργήθηκε μικροένταση μεταξύ των εργαζομένων, όταν εργαζόμενοι ανέβασαν σημαίες της «Λαϊκής Ενότητας». Όπως χαρακτηριστικά έλεγαν δεν μπορεί «σ’ έναν εργασιακό αγώνα να σηκώνονται κομματικά λάβαρα, Η συγκέντρωση είναι όλων των εργαζομένων και απέναντι
σε κοινά προβλήματα. Δεν είναι κομματική συγκέντρωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης