Κινητοποίηση εργαζομένων του ΟΛΘ με αφορμή την παρουσία υποψήφιων αγοραστών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016, 10:38
Κινητοποίηση εργαζομένων του ΟΛΘ με αφορμή την παρουσία υποψήφιων αγοραστών
Ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), όπου με την έλευση αντιπροσωπείας υποψήφιων αγοραστών της ΑPM Terminals B.V, που ανήκει στο γκρουπ της Maersk, οι εργαζόμενοι κινητοποιήθηκαν άμεσα πολιορκώντας τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

«Προχωρήσαμε άμεσα σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να δείξουμε στους υποψήφιους αγοραστές ότι είμαστε εδώ και αντιτιθέμεθα σφοδρά στην πώληση του 51% +16% της ΟΛΘ ΑΕ» επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η επικεφαλής του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Φανή Γουργούρη.

Υπογραμμίζεται ότι ο διαγωνισμός πώλησης της ΟΛΘ προχωρά κανονικά και ο «χορός» των επισκέψεων των υποψήφιων επενδυτών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης άνοιξε στις 9 Μαΐου 2016 με τους Φιλιππινέζους της International Container Terminal Services, Inc.

Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, από την Πέμπτη 26 Μαΐου, αλλά και αποχή από την υπερωριακή εργασία των Σαββατοκύριακων.

«Τα ψέματα τέλειωσαν… το θέμα της κατοχύρωσης της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων ξεπερνάει τη λογική του αιτήματος και της διεκδίκησης, και καθίσταται όρος ύπαρξης. Να γνωρίζετε καλά ότι λιμάνι χωρίς την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων δεν μπορεί να υπάρξει» υπογραμμίζουν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαΐου 2016, 11:06