Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται, έπειτα από μια κινηματογραφική καταδίωξη που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Θεσσαλονίκη, ένας άνδρας 28 ετών. Σε βάρος του 28χρονου, ο οποίος ήταν συνοδηγός στο φορτηγό που μετέφερε τους μετανάστες αλλά και τον οδηγό του οχήματος, σχηματίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, απείθεια και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Το φορτηγό εντοπίστηκε να κινείται με υψηλή ταχύτητα, στην παλιά Εθνική Οδό Καβάλας – Θεσσαλονίκης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό του οχήματος να σταματήσει ωστόσο εκείνος το αγνόησε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη και σε επαρχιακό δρόμο στην ευρύτερη περιοχή του χωριού Περιστερώνα, ο οδηγός διενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς συγκρούστηκε με περιπολικό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον 28χρονο συνοδηγό, ενώ ο οδηγός του φορτηγού αναζητείται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του φορτηγού, εντοπίστηκαν είκοσι έξι μετανάστες που στερούνταν των απαραιτήτων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα με καταγωγή από τη Συρία, το Ιράν, το Ιράκ και το Λίβανο ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και οκτώ ανήλικοι.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Με πληροφορίες από: thestival.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης