Κοινή επιστολή τριών επιμελητηρίων προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την Πύλη 16 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 14:07
Κοινή επιστολή τριών επιμελητηρίων προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την Πύλη 16 στο λιμάνι Θεσσαλονίκης
Τον κώδωνα του κινδύνου για τις «βλαπτικές συνέπειες», που θα έχει για τις επιχειρήσεις και δη τις εξαγωγικές, η επικείμενη κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στην Πύλη 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, κρούουν οι διοικήσεις των τριών επιμελητηρίων της πόλης, με κοινή επιστολή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς, από τους οποίους ζητούν να παρέμβουν, ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα «πριν να είναι ήδη αργά».

Στην επιστολή τους, οι διοικήσεις των τριών επιμελητηρίων -Εμποροβιομηχανικό, Βιοτεχνικό και Επαγγελματικό- εκφράζουν την έκπληξη και την ανησυχία τους για το γεγονός ότι «η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων (ΟΤΥΕ) εξήγγειλε, εν είδει τελεσιγράφου, ότι από 16 Σεπτεμβρίου τροποποιείται το ωράριο λειτουργίας της Πύλης 16 του λιμένα Θεσσαλονίκης και επί της ουσίας καταργείται η τρίτη βάρδια. Θα λειτουργεί δηλαδή από τις 6 τα ξημερώματα έως τις 10 το βράδυ και όχι επί 24ώρου βάσεως, όπως λειτουργεί μέχρι σήμερα».

«Προφανώς και λόγω αναρμοδιότητας δεν μας αφορούν άμεσα οι λόγοι που επικαλείται η ΟΤΥΕ για την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας της Πύλης 16. Μας αφορούν όμως άμεσα οι συνέπειες που θα υπάρξουν κυρίως για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Διαισθανόμαστε τους λόγους που οδηγούν την ΟΤΥΕ στην επιλογή της αυτή. Δεν είναι δυνατόν όμως να πληρώνεται το κόστος των διεκδικήσεων από τις επιχειρήσεις και από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το οποίο για άλλη μια φορά θα υποβαθμιστεί και θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση σε σχέση με το λιμάνι του Πειραιά» υπογραμμίζεται στην επιστολή, η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Οκονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, Γεώργιο Πιτσιλή και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστο Λαμπρίδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017, 14:08