Αν και κατάφερε μόνη της να διαφύγει από τους δεσμώτες της και να απευθυνθεί στην Αστυνομία με την πρόθεση να αποκαλύψει όλη τη δομή του κυκλώματος που την εξέδιδε αλλά και τη φρικιαστική συμπεριφορά του πατέρα της, που τη βίαζε από τα 11 της χρόνια, εντούτοις η Αστυνομία τής συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν κακοποιός και κρατούμενη. Έτσι χάθηκε πολύτιμος χρόνος αλλά και ακόμα πολυτιμότερο κεφάλαιο εμπιστοσύνης μεταξύ του θύματος και της Αστυνομίας του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σε αυτή την απερίγραπτη υπόθεση βαρβαρότητας.

Η 19χρονη κοπέλα ήταν πρόθυμη να καταθέσει ονόματα, διευθύνσεις και τηλέφωνα αποκαλύπτοντας τον ρόλο του αστυνομικού εν ενεργεία σε αυτή την υπόθεση trafficking, αλλά και τον ρόλο του πατέρα της. Είναι χαρακτηριστικό όμως ότι, μετά την πρώτη ανάκριση σε κατώτερο επίπεδο, η κοπέλα υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου «ως κρατούμενη» ανακρίθηκε για 12 ολόκληρες ώρες. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν οι δικηγόροι της, η 12ωρη ανάκριση ήταν «βασανιστήριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά οι άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων τη μετέφεραν για εξετάσεις στο νοσοκομείο, όπου και εκεί επέβαλαν συνθήκες κράτησης προκαλώντας την οργή των γιατρών. Και όλα αυτά αδικαιολόγητα. Ποιος ήταν ο εχθρός τελικά; Η κοπέλα, η αλήθεια ή το κύκλωμα trafficking στο οποίο συμμετείχε εν ενεργεία αστυνομικός και μάλιστα δακτυλοδεικτούμενος στην υπηρεσία του – και όλα αυτά κάτω από τη μύτη της ΕΛ.ΑΣ.;

Μήπως δεν γνώριζαν το ποιόν του αστυνομικού-νταβατζή; Μα βρισκόταν σε καθεστώς αργίας με το ερώτημα της απόταξης. Τι άλλο θα ήθελε ο διοικητής του για να τον θέσει υπό άμεση παρακολούθηση και να ελέγχει όλες του τις κινήσεις;

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Σέρλοκ Χολμς για να καταλάβεις τι συμβαίνει σε αυτή την υπόθεση. Φαίνεται όμως πως υπάρχουν πολλοί «αστυνόμοι σαΐνηδες» οι οποίοι κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά σε κυκλώματα στα οποία ενεργά μέλη είναι και συνάδελφοί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από το ρεπορτάζ, η 19χρονη έχει κατονομάσει τουλάχιστον τρία ακόμα άτομα τα οποία φέρονται να ανήκουν στο κύκλωμα που την εκμεταλλευόταν.

Η νεαρή κοπέλα κατάφερε να δραπετεύσει από το ισόγειο σπίτι-κολαστήριο και να ζητήσει βοήθεια από γειτονική καφετέρια. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εξετάστηκε από γιατρούς, ενώ φέρει χτυπήματα σε όλο της το σώμα και στο μάτι από μπουνιά που έχει δεχτεί. Χθες το πρωί, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του αστυνομικού και του πατέρα της κοπέλας, ανακριτής και εισαγγελέας εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης για ένα ακόμα άτομο το οποίο φέρεται να είχε σημαντικό ρόλο στην περιπέτειά της. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα που εκτελούσε χρέη οδηγού και μετέφερε το νεαρό κορίτσι σε διάφορα σπίτια για να εκδίδεται κατόπιν υποδείξεων του αστυνομικού. Ωστόσο οι δικαστικές αρχές, σε αυτή τη φάση της υπόθεσης, δεν έκριναν σκόπιμο να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για τα άλλα δύο άτομα για τα οποία μίλησε η νεαρή περιγράφοντας τον ρόλο τους. Το πρωί της Τρίτης, ο αστυνομικός και ο πατέρας της θα οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν. 

Οι συνήγοροι της Αντωνία Λεγάκη και Γιάννης Μυκονιάτης κατήγγειλαν ότι, ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί η κοπέλα, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων δεν άφηναν να γίνει με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες η εξέτασή της από τους γιατρούς.

Ειδικότερα, ο κ. Μυκονιάτης, μιλώντας στο zougla.gr, εξήγησε πως, ενώ ήταν μαζί με την κοπέλα στο Τμήμα της Ηλιούπολης, ξαφνικά τους είπαν ότι θα περάσει από το Εσωτερικών Υποθέσεων.  

«Εκεί ίσως θα έπρεπε να αντιδράσουμε, αλλά θέλαμε να πάνε όλα ομαλά. Μόλις πήγαμε εκεί, οι αστυνομικοί άλλαξαν στάση και μας είπαν ότι δεν μπορούμε να τη δούμε. Και να καταλάβουμε ότι κατά τη διάρκεια της εξέτασης ήθελαν να είναι μαζί της, αλλά εδώ μιλάμε για ένα χρονικό διάστημα από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ κατά το οποίο η επικοινωνία μας μαζί της ήταν από προβληματική έως ανύπαρκτη. Λίγο πριν την πάρει το περιπολικό να την πάει στο νοσοκομείο, μας είπαν ότι “όταν τελειώσει η κατάθεση θα την πάρετε μαζί σας”. Εκείνη την ώρα όμως την εξαφάνισαν με ένα αυτοκίνητο που δεν έφερε διακριτικά και πήγαν στο νοσοκομείο, εντός του οποίου μάλιστα την αντιμετώπιζαν ως κρατούμενη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της 19χρονης.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης