Λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα στην Κέρκυρα, όπου ταχύπλοο θέρισε 60χρονη Βρετανίδα κολυμβήτρια, φέρνει στο φως η εφημερίδα Daily Mail.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα που επικαλείται τον ιατροδικαστή Ιωάννη Αϊβατίδη, ο οποίος ερευνά τις συνθήκες του θανάτου της, η 60χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών τις τελευταίες της στιγμές μπορεί να κουνούσε απεγνωσμένα τα χέρια της για να τη δει το ταχύπλοο και να την αποφύγει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν ήταν αδύνατο να προσπαθούσε απεγνωσμένα να τραβήξει την προσοχή του οδηγού του ταχύπλοου καθώς την πλησίαζε, φέρεται σύμφωνα με την Daily Mail να είπε ο ιατροδικαστής.

Η άτυχη γυναίκα πέθανε από αιμορραγία που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα τα οποία έφερε εσωτερικά και εξωτερικά. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Γιάννη Αϊβατίδη, έζησε για λίγα μόνο λεπτά μετά το ατύχημα, ενώ ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο θάνατός της δεν προήλθε από πνιγμό.

«Δεν υπήρχε ελπίδα αυτή η γυναίκα να επιζήσει από τους τραυματισμούς της. Υπήρξαν εσωτερικές και εξωτερικές αιμορραγίες. Υπήρξαν κάποιοι τραυματισμοί στο στήθος, το αριστερό χέρι και την κοιλιά της, χαρακτηριστικοί με τραυματισμούς από προπέλα. Η δεξιά λεκάνη της ήταν επίσης σπασμένη» είπε περιγράφοντας την κατάσταση της άτυχης 60χρονης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα να πω ότι αυτή η γυναίκα δεν είχε σημάδια πνιγμού. Δεν υπήρχε αναρρόφηση θαλασσινού νερού. Φαίνεται ότι οφείλεται στην ξαφνική κίνηση ενός μηχανοκίνητου σκάφους» είπε συγκεκριμένα διευκρινίζοντας ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς την ταχύτητα.

Πρόσθεσε ότι θα ψάξει για γενετικό υλικό για να δει αν υπάρχουν στοιχεία για ανάλυση με DNA.

Οι έρευνες για τα σκάφη

Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε επίσης ότι οι αρχές είχαν αρχίσει εγκληματολογικές έρευνες σε δύο σκάφη, συμπεριλαμβανομένου ενός που ανήκει σε Βρετανό πολυεκατομμυριούχο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Λιμενικό μίλησε με τον 58χρονο πολυεκατομμυριούχο Ρομπ Λούκας, τον 18χρονο γιο του και την 22χρονη κόρη, οι οποίοι ωστόσο αρνήθηκαν ότι συμμετείχαν στο δυστύχημα.

Ωστόσο, το σκάφος του μαζί με ένα άλλο, που πιστεύεται ότι ανήκει σε Έλληνα, έχουν μεταφερθεί για έρευνες. «Υπάρχουν δύο ταχύπλοα σκάφη τα οποία πρέπει να κοιτάξω για να δω αν υπάρχει πιθανότητα να εντοπίσω τι προκάλεσε τους τραυματισμούς» είπε χθες ο ιατροδικαστής σε δημοσιογράφο της Daily Mail.

«Θέλω να δω αν είναι συμβατά ή σύμφωνα με τα ευρήματα της αυτοψίας. Μπορεί να είναι συμβατό ή ασύμβατο» συνέχισε και επισήμανε ότι «οι ιδιοκτήτες είναι υπό έρευνα φυσικά».

Ο κ. Αϊβατίδης είπε ότι βοηθούσε τις έρευνες του Λιμενικού και εξήγησε ότι προσπαθούσε να εξακριβώσει εάν η προπέλα των δύο σκαφών θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς στην κ. Γκλάτμαν.

Ο ιατροδικαστής άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το μοτίβο των τραυματισμών που έφερε η Γκλάτμαν υποδεικνύουν ότι ήταν «πιθανό» ο χειριστής της βάρκας να προσπαθούσε απεγνωσμένα να κατευθυνθεί μακριά για να την αποφύγει στο νερό. «Φαίνεται ότι ήταν μια ξαφνική πηδαλιούχηση… Είναι πιθανό ότι το πρώτο μέρος του σώματός της που τραυματίστηκε ήταν το αριστερό της χέρι. Όλα τα πράγματα είναι θέμα λογικής. Ο καθένας μπορεί να δώσει κάποια εξήγηση» είπε ο ιατροδικαστής.

Τέλος, ο κ. Αϊβατίδης είπε ότι το θύμα ήταν πολύ μακριά από την ακτή, αλλά δεν επιβεβαίωσε αναφορές ότι κολυμπούσε 300 μέτρα από την παραλία. 

Πηγή: Daily Mail

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης