«Πρεμιέρα», κατά δύο εβδομάδες νωρίτερα, για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Κέρκυρα σήμερα, καθώς λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι της Πέμπτης κατέπλευσε στο λιμάνι το κρουαζιερόπλοιο «Msc Opera» της εταιρείας MSC Cruises.

Στο πλοίο, που ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του, στις 28 Φεβρουαρίου από τη Γένοβα της Ιταλίας, επιβαίνουν 1.572 επιβάτες, μεταξύ αυτών και πάρα πολλά παιδιά, ενώ έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η τουριστική Κέρκυρα ξεκινά και επίσημα σήμερα τη σεζόν της, με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου “Μsc Οpera”. Ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και προχωράμε σε μία καλή σεζόν. Εύχομαι καλή διαμονή στους επισκέπτες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), Σπύρος Ζερβόπουλος.

Τριακόσιοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάστηκαν σε εκδρομικά λεωφορεία του νησιού για να επισκεφτούν αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας, ενώ πολλοί προτίμησαν να πάρουν ταξί, ή να πάνε περπατώντας στην Παλιά Πόλη και να περιηγηθούν στα καντούνια της Κέρκυρας.

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου δεν φορούσαν μάσκες, καθώς δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από το πλοίο ότι δε νοσεί κανείς τους, ούτε έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ασθένειας ή του κορωνοϊού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάρθηκαν όλα τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, προκειμένου να γίνει σωστά η αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο» ανέφερε από τη μεριά του και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης.

«Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σήμερα προκειμένου να δώσουν την “ελευθεροεπικοινωνία”, ήταν αυτές που προβλέπονται και από το λιμάνι και από τον ΟΛΚΕ και από το Υπουργείο και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κάθε πλοίο που πρόκειται να έρθει σε κάθε λιμάνι, είναι υποχρεωμένο να στείλει το πιστοποιητικό υγείας των επιβαινόντων και του προσωπικού, στην εκάστοτε λιμενική αρχή. Όταν αυτό είναι θετικό δίνεται η “ελευθεροεπικοινωνία” δηλαδή οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι ελεύθεροι να επισκεφτούν το τόπο. Εάν είναι αρνητικό παίρνουμε και τα αντίστοιχα μέτρα» επεξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Κέρκυρας Ιωάννης Λίγκας, που έκανε σήμερα και τους απαραίτητους ελέγχους.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Το MSC Opera σήμερα – Πέμπτη 5 Μαρτίου – αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Κέρκυρας. Στο πλοίο της MSC Cruises βρίσκονται 1.579 επιβάτες και 723 μέλη του πληρώματος, συνολικά 2.302 άτομα.

Σε όλους τους επιβάτες επετράπη να αποβιβαστούν, όπως είχε προγραμματιστεί.

Ουδέποτε τέθηκαν σε καραντίνα επιβάτες ή πλήρωμα και όλοι μπορούσαν να κάνουν ελεύθερη χρήση των εγκαταστάσεων και των εστιατορίων του πλοίου πριν αναχωρήσει χθες από τον Πειραιά για την Κέρκυρα.

Οι υπεύθυνοι των υγειονομικών αρχών στην Κέρκυρα επιβιβάστηκαν νωρίτερα στο πλοίο όπως ορίζει η κοινή ναυτική πρακτική, για να αναθεωρήσουν τα πλήρη ιατρικά αρχεία του πλοίου, όπως συνέβη και χθες στον Πειραιά και εκτίμησαν ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα υγειονομικά μέτρα πέρα ​​από τα υπάρχοντα αυστηρά προληπτικά μέτρα υγείας του σκάφους.

Οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν την εκτίμηση του πλοίου χθες στο λιμάνι του Πειραιά και του έδωσαν άδεια να πλεύσει προς την Κέρκυρα.

Οι επιβάτες και το πλήρωμα παρέμειναν στο πλοίο χθες για τρεις ώρες, ενώ οι αρμόδιοι προχώρησαν σε αξιολόγηση των ιατρικών αρχείων του σκάφους.

Ο έλεγχος έγινε για να εκτιμηθεί εάν πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα για την υγεία επί του πλοίου μετά από αναφορές ότι ένας επιβάτης που είχε αποβιβαστεί από το πλοίο πριν από έξι ημέρες είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό COVID-19 δύο ημέρες μετά την επιστροφή του στην Αυστρία μέσω της Βόρειας Ιταλίας.

Δεν έχει αναφερθεί ασθένεια σήμερα, ούτε χθες, μεταξύ των 2.302 επιβατών και του πληρώματος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης