Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος-Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παιχνίδια real estate, οικόπεδα-φιλέτα, καταπατήσεις και αυθαίρετα κτίσματα, συνθέτουν το παζλ της κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον κολπίσκο που βρίσκεται στον Άγιο Σπυρίδωνα Περιθείας της Βόρειας Κέρκυρας.

Οι καταγγελίες είναι πολλές. Ο δήμαρχος σιωπά. Οι ελεγκτικές αρχές αυτοαναιρούνται και το φυσικό περιβάλλον αλλοιώνεται συστηματικά, με τις μπουλντόζες να γκρεμίζουν βράχια για να χτίσουν δρόμους που θα οδηγούν στα vip καταστήματα.

Εκ των 50 πιο ισχυρών επιχειρηματιών της Ρωσίας Ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις χρυσές μπίζνες με διασυνδέσεις στην Ελλάδα, άλλωστε δεν επέλεξε τυχαία το πανέμορφο νησί των Φαιάκων, φέρεται -σύμφωνα με καταγγελίες- να είναι ένας Ρώσος επιχειρηματίας, ονόματι Igor Ashurbeyli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο της εταιρείας κατασκευής όπλων Almaz που έχει ως συνεργάτη την Yana Smelyansky, οικονομική σύμβουλο real Απολαμβάνοντας τον καφέ του στο εστιατόριοestate εταιρείας (world villas) που δραστηριοποιείται στην περιοχή, με «αγαπημένο» προορισμό και τόπο χαλάρωσης το εν λόγω κατάστημα που άλλωστε η ίδια αναφέρει στην προσωπική της ιστοσελίδα.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον και έχει επενδύσει τα τελευταία τρία χρόνια, αγοράζοντας γη για την κατασκευή βίλας και ενός εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη θάλασσα.

«Μπάζωσε» τη θάλασσα

Ως εδώ ουδέν μεμπτό. Μετά την κατασκευή του εστιατορίου, ο συγκεκριμένος άνθρωπος απευθύνθηκε στο Δήμο και μίσθωσε ένα μέρος της παραλίας προκειμένου να τοποθετήσει ξαπλώστρες. Τα παράδοξα ξεκίνησαν όταν ο επιχειρηματίας αποφάσισε να «τσιμεντώσει» την ακτή προκειμένου να διευκολύνει τα φορτηγά καθαρισμού.


(Μπάζα πάνω στα βράχια της παραλίας)


(Τσιμέντο στα βράχια)

Συγκεκριμένα, έριξε μπετόν, μπάζωσε μεγάλο μέρος της παραλίας και δημιούργησε δρόμο, ώστε να είναι δυνατή η διέλευση φορτηγών καθαρισμού, ενώ παράλληλα κατήργησε τη νόμιμη φυσική οδό, με την αιτιολογία ότι περνάει μέσα από το κτήμα του (παραλία).


(Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά…)

Παράνομος ο δρόμος

Με το πέρας των κατασκευών και μετά από καταγγελίες κατοίκων, την εμφάνισή της έκανε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, η οποία κλήθηκε να διαπιστώσει τυχόν αυθαιρεσίες.

Πράγματι, οι άντρες της υπηρεσίας, μετά από έλεγχο που διενέργησαν, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δρόμος είναι παράνομος. Αντίθετη άποψη, ωστόσο, εξέφρασαν για τις «επεμβάσεις-μπετόν» που έγιναν στην ακτή, οι οποίες κρίθηκαν ως νόμιμες καθώς, σύμφωνα με την υπηρεσία, πραγματοποιήθηκαν σε σημείο που ανήκει στον ιδιοκτήτη.


(Μία ανάσα από τη θάλασσα)


(Κατασκευάστηκαν σκαλιά ώστε η πρόσβαση από το σπίτι στη θάλασσα να είναι άμεση)

Σπίτι εντός θαλάσσης

Επιπλέον, πλήθος ερωτημάτων εγείρονται γύρω από την νομιμότητα της οικίας του επιχειρηματία που βρίσκεται στην περιοχή, η οποία κυριολεκτικά «πατάει» μέσα στη θάλασσα.

Πρόκειται για μία πολυτελή βίλα, η οποία πλέον αποτελεί το «σήμα κατατεθέν» του κολπίσκου.


(Η κατοικία και η παραλία με τις ξαπλώστρες)


(Πριν και μετά τις παρεμβάσεις)

Τι λένε οι κάτοικοι

Κάτοικοι της περιοχής, μιλώντας στη zougla.gr, κάνουν λόγο για σωρεία παρανομιών και αυθαιρεσιών, οι οποίες έχουν αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον.

Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία μιας κατοίκου, η οποία σε δηλώσεις της στη zougla.gr, ανέφερε ότι η αρχική αναφορά της Κτηματικής Υπηρεσίας ήταν λανθασμένη και τελικά άλλαξε μετά από παρέμβαση της ιδίας με τη συνδρομή ενός δικηγόρου.

«Οι αυθαιρεσίες είναι πολλές. Όταν ήρθε η Κτηματική και ζήτησα περεταίρω εξηγήσεις, ο υπάλληλος αρνήθηκε να με ενημερώσει και μου είπε ότι η δουλειά του τελείωσε. Πήγα να πάρω την πρώτη αναφορά της κτηματικής υπηρεσίας και διαπίστωσε ότι ήταν γραμμένα τελείως άσχετα πράγματα. Μετά απευθύνθηκα σε δικηγόρο και με τη συνδρομή του, έγινε νέος έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι ο δρόμος είναι παράνομος. Απευθύνθηκα στον δήμο, ο οποίος μου είπε ότι δεν έχει δικαιοδοσία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας, γοητευμένος, από το νησί, προσέγγισε άλλους ιδιοκτήτες καταστημάτων προκειμένου να αγοράσει εκτάσεις και να επεκτείνει τις επιχειρήσεις του.

Tι ισχυρίζεται η διεύθυνση του καταστήματος

Η zougla.gr επικοινώνησε με το εστιατόριο, υπεύθυνος του οποίου δήλωσε ότι λειτουργεί υπό ελληνική διεύθυνση και ουδεμία σχέση έχει με τις καταγγελίες. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σε εξώδικα (για διάφορες υποθέσεις) που απέστειλε σε καταστηματάρχες της περιοχής, αναφέρεται ως ιδιοκτήτρια εταιρεία η World Villas Real Estate…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης