Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της τελευταίας αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, αρχής γενομένης από απόψε και κυρίως από αύριο, ΣάββατοΆστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της τελευταίας αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, αρχής γενομένης από απόψε και κυρίως από το Σάββατο, με βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που αργότερα θα εξελιχθούν σε καταιγίδες.

«Στις υπόλοιπες περιοχές αύριο, Σάββατο, περιμένουμε λίγες μόνο νεφώσεις και το βράδυ θα βρέξει τοπικά. Οι νοτιάδες που θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ θα κουβαλήσουν αφρικάνικη σκόνη με συνέπεια τις λασποβροχές. Αργά την Κυριακή τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν» ανέφερε στο zougla.gr ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός και συμπλήρωσε πως «ο καιρός θα είναι καλύτερος την Καθαρά Δευτέρα, με τους ανέμους να φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τις βροχές να περιορίζονται και να σταματούν σχεδόν σε όλη τη χώρα».

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο καιρός των επόμενων ημερών

Διαβάστε παρακάτω την πρόγνωση της ΕΜΥ για το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες:

Σάββατο 25-02-2017
Καιρός: Στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια και πιθανόν πρόσκαιρα στα κεντρικά. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο:


Κυριακή 26-02-2017

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες και παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά και νότια.
Άνεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι – νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς – βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Κυριακή:

Δευτέρα 27-02-2017
Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα νότια τις πρωινές ώρες και βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Καθαρά Δευτέρα:

Τρίτη 28-02-2017
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία από το βράδυ στα δυτικά οι νεφώσεις θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5
Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Τρίτη:


Τετάρτη 01-03-2017

Καιρός: Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες και βαθμιαία τοπικές βροχές και από τη νύχτα στα βορειοδυτικά πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 που σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης