Το πρώτο βήμα για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου και τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Δήμο Χανίων αποτελεί η έγκριση της σύστασης του Κέντρου Υγείας από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Υγείας.

Αναλυτικότερα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία υπεγράφη την 1η Μαρτίου, αναφέρονται τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συνιστάται Κέντρο Υγείας (Κ.Υ.) στην αστική περιοχή του Δήμου Χανίων, νομού Χανίων, ως αποκεντρωμένη οργανική μονάδα του Γ.Ν. Χανίων, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με έδρα τον δήμο Χανίων.

2. Το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Χανίων οργανώνεται και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 1397/ 1983 ”Εθνικό σύστημα υγείας” (ΦΕΚ 143 Α΄).

Ο προϋπολογισμός ανέγερσης του Κ.Υ. ανέρχεται σε 3.750.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το κόστος λειτουργικών εξόδων σε 200.000 ευρώ ετησίως και 800.000 ευρώ ετησίως θα είναι το κόστος μισθοδοσίας για τις παρακάτω θέσεις γιατρών και νοσηλευτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ι. ΚΛΑΔΟΣ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥΚΑ

Α΄)ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
– Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας 5
– Παιδιατρικής 2
Β΄)ΓΙΑΤΡΟΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
Οδοντίατροι 2
-Ακτινοδιαγνωστικής 1
-Μικροβιολογίας 1
-Καρδιολογίας 1
ΣΥΝΟΛΟ 12

ΙΙ. ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

1.ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ: Τρεις θέσεις. ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ: Μία θέση. ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΜΑΙΩΝ – ΜΑΙΕΥΤΩΝ: Μία θέση. ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Μία θέση
ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ: Μία θέση. ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ: Δύο θέσεις. ΚΛΑΔΟΣ ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: Δύο θέσεις

2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ
ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ: Δύο θέσεις. ΚΛΑΔΟΣ ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ: Δύο θέσεις

3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΕ
ΚΛΑΔΟΣ ΥΕ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ: Μία θέση (Γενικών καθηκόντων).ΚΛΑΔΟΣ ΥΕ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ: Δύο θέσεις (Μεταφορέων ασθενών)

Στην ίδια απόφαση καθορίζεται πως για τις ανάγκες του Κ.Υ. μπορούν να δημιουργηθούν και αποκεντρωμένα ιατρεία στις αποκεντρωμένες περιοχές του Δήμου Χανίων».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, με τη συγκεκριμένη Κοινή Υπουργική Απόφαση ανάβει το «πράσινο φως» και για την εξεύρεση των χρημάτων για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου, καθώς σε τμήμα του οικοπέδου του θα ανεγερθεί το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου.

Στόχος με τη λειτουργία του Κ.Υ. είναι να ελαχιστοποιηθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Χανίων για παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης (στα εξωτερικά ιατρεία ή ακόμη και στα επείγοντα) και να μπορέσει να αναπτύξει καλύτερα την παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης που είναι και ο βασικός του ρόλος.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Πηγή: flashnews.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης