Δεν έφτανε η γκάφα με τις σκηνές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της ναζιστικής Γερμανίας του 1936, που περιελάμβανε το επετειακό βίντεο του ΕΟΤ για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού,  που αφαιρέθηκε κακήν κακώς, τώρα παρατηρητικοί πολίτες διαπίστωσαν πως σε αυτό προβάλλεται, ως ελληνική και η παραλία «12 Απόστολοι» στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Ξεναγοί από το Ηράκλειο με έκπληξη διαπίστωσαν ότι, από το 5.25 λεπτό του βίντεο κι έπειτα, εμφανίζεται η χαρακτηριστική παραλία της Αυστραλίας με τα βράχια που προβάλλουν από τη θάλασσα σε ιδιαίτερους σχηματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, θεωρείται ιδιαίτερα απίθανο να υπάρχει στην Ελλάδα παραλία… «καρμπόν» με αυτή της Αυστραλίας και συνεπώς πρόκειται για ένα ακόμα λάθος εκείνων που έφτιαξαν το βίντεο.

Σημειώνεται πως το βίντεο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση του Λονδίνου  και το πρώτο λάθος, με το  πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου του 1936, εντόπισε η εφημερίδα Guardian που ενημέρωσε τις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Ο ΕΟΤ παραδέχτηκε το λάθος του και προέβη σε αφαίρεση του συγκεκριμένου πλάνου.

Με πληροφορίες από το ekriti.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: 

Τι απαντά ο ΕΟΤ για το φιλμ που αποσύρθηκε, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014, 01:18

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης