Ρεπορτάζ: Χρήστος Μαζάνης
xmazanis@zougla.gr
Κάμερα: Χάρης Γκίκας
Μοντάζ: Απόστολος Μαρούσης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την καχυποψία τους, τον προβληματισμό τους αλλά και την ανησυχία τους εξέφρασαν οι πολίτες, οι οποίοι κλήθηκαν να καταθέσουν την άποψή τους σε συγκεκριμένα ερωτήματα, κατά τη διάρκεια ρεπορτάζ που πραγματοποίησε το zougla.gr και αφορά στην πανδημία.

Στο πρώτο ερώτημα τους ζητήθηκε να απαντήσουν σχετικά με το τί τους προβληματίζει ή τους απασχολεί περισσότερο σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί – νοσήσουν από κορωνοϊό. Το δεύτερο ερώτημα αφορούσε στην ενημέρωση και στις πληροφορίες που παρέχει η Πολιτεία σχετικά με την πανδημία στην χώρα, και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από αυτή τη διαδικασία. Στο τρίτο και τελευταίο ερώτημα, κλήθηκαν να απαντήσουν για το ποιος κατά την άποψή τους φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, οι ίδιοι ή η Πολιτεία.

Όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν, όσον αφορά στο πρώτο ερώτημα, εάν νοσήσουν από κορωνοϊό, φαίνεται να τους απασχολεί περισσότερο η εξέλιξη της νόσου,  η νοσηλεία στα νοσοκομεία και στη συνέχεια η οικογένεια.  Σχετικά με την ενημέρωση που τους παρέχει η Πολιτεία για την πανδημία, οι  περισσότεροι απάντησαν θετικά ενώ ακολουθούν εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν πως δεν είναι ευχαριστημένοι, και αυτοί οι οποίοι θεωρούν την ενημέρωση υπερβολική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος στο επίμαχο ερώτημα για τις ευθύνες της διασποράς του ιού, οι περισσότεροι αναγνωρίζουν πως οι ίδιοι οι πολίτες έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη και ακολουθούν εκείνοι που πιστεύουν πως η ευθύνη είναι μοιρασμένη μεταξύ πολιτών και Πολιτείας.

Παρακολουθήστε τι είπαν οι πολίτες στο φακό του zougla.gr:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης