Καβάλα: Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα εμπορίας ναρκωτικών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 18:12
Καβάλα: Στα χέρια της Αστυνομίας σπείρα εμπορίας ναρκωτικών
Μια πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, σε ολόκληρο τον Νομό Καβάλας, έπεσε, το πρωί της Τετάρτης, στα χέρια του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν 23 Έλληνες, ηλικίας από 27 έως 61 ετών και ένας 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και τις κροτίδες, καθώς και πλαστογραφία.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμη 73 ατόμων, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι πέντε από τους δράστες, ηλικίας, 40, 45, 47, 47 και 50 ετών, μαζί με τον 37χρονο Αλβανό, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουλίου του 2014, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση με δομημένη-διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, στην οποία ενέταξαν τους υπόλοιπους 18 δράστες, με σκοπό τη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στο Νομό Καβάλας.

Τα διευθύνοντα μέλη της οργάνωσης είτε προμηθεύονταν ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, είτε καλλιεργούσαν φυτά κάνναβης και στη συνέχεια, διέθεταν τις ποσότητες αυτές στα υπόλοιπα μέλη, τα οποία με τη σειρά τους τις διακινούσαν σε χρήστες του Νομού Καβάλας. Με αυτόν τον τρόπο, η εγκληματική ομάδα αποκόμιζε σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, σε σπίτια και αγροτικές περιοχές, σε Καβάλα, Χρυσούπολη και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

6.213,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,

23 φυτά κάνναβης, ύψους 0,80 έως 2 μέτρων και σπόροι κάνναβης,

μικροποσότητα ηρωίνης,

1 σύστημα τεχνητού φωτισμού για την ανάπτυξη των φυτών,

1 υγραντήρας,

9 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

36 κροτίδες,

46 φυσίγγια κρότου,

1 μεταλλική πτυσσόμενη ράβδος (γκλοπ),

3 μαχαίρια,

2 πλαστές στρόγγυλες σφραγίδες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας,

πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας,

8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 7 μοτοσικλέτες,

33 κινητά τηλέφωνα,

6.815 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου 2014, 18:12