Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα των αγροτών στην περιοχή των Τεναγών των Φιλίππων. Δεν έφταναν όλα όσα είχαν και έχουν να αντιμετωπίσουν τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, ήρθαν να προστεθούν και αυτά με την καλλιέργεια της σόγιας, η οποία λόγω των άσχημων κλιματολογικών συνθηκών, έχει στην ουσία καταστραφεί ολοκληρωτικά.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης μιλώντας για το θέμα στην εφημερίδα ΝΕΑ ΕΓΝΑΤΙΑ τόνισε μεταξύ των άλλων ότι «η ζημιά που υπέστη η καλλιέργεια είναι πάρα πολύ μεγάλη. Αν προσπαθήσουμε να την αποτιμήσουμε εμπειρικά και ως προσωπική άποψη μπορούμε να πούμε ότι ξεπερνάει το 80% σε πάρα πολλά χωράφια, λόγω των πλημμυρών, της υγρασίας και της ζέστης. Αυτές τις ημέρες είναι στην περιοχή οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ που εκτιμούν την ζημιά και περιμένουμε πλέον να δούμε τι θα συμβεί…!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εικόνα των χωραφιών είναι απογοητευτική. Κάποια έχουν ξεραθεί τελείως, κάποια έχουν μείνει στα 20 – 30 εκατοστά και δεν έχουν πάνω τους λοβούς. Εμείς δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και να περιμένουμε το πώς θα αποζημιωθούμε. Δεν θα περιμένουμε δηλαδή να μας πούμε «πάρτε 10 ή 20% ή 40% κι απ’ εκεί αφαιρούμε το ένα ποσοστό, αφαιρούμε το άλλο και στο τέλος μας δίνουν 8-10 ευρώ το στρέμμα». Αυτό δεν θα το δεχτούμε…»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: kavalapress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης