Μαθητές σχολείων από την Καβάλα, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τετάρτης, στην κεντρική πλατεία της πόλης και σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα, για να πουν όχι στη βία στα σχολεία και στον εκφοβισμό.

Ήταν μια δράση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Καβάλας, σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, την οργάνωση BIA-STOP και άλλους φορείς και αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου, όμως λόγω κακοκαιρίας είχε αναβληθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα, λόγω και της συγκυρίας, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, κρατώντας πλακάτ με μηνύματα υπέρ της φιλίας και κατά της ενδοσχολικής βίας. Φορούσαν καπέλα, έπαιξαν μουσική και παρουσίασαν δρώμενα, θέλοντας να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα, ενώ την εκδήλωση «χαιρέτισαν» από ψηλά και αεροπλάνα που πέταξαν ειδικά για αυτό τον σκοπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της οργάνωσης ΒΙΑ-STOP Καβάλας, Σεβαστή Χατζηφωτίου, δήλωσε στο ThessToday ότι το τελευταίο διάστημα έχουν αναφερθεί περιστατικά που αφορούν βία μεταξύ ανηλίκων.

Η Δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, κάλεσε όσα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τον σχολικό εκφοβισμό να μην διστάζουν να μιλήσουν στους μεγαλύτερους, πριν να είναι αργά, με αφορμή και το τραγικό περιστατικό με τον 20χρονο σπουδαστή.

Στο πλευρό των παιδιών είναι και οι αστυνομικοί, όπως δήλωσαν, μέσω της Υπαστυνόμου Α’ κ. Κωνσταντινίδου, από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, η οποία βρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε στους μαθητές.

Εντυπωσιασμένη δήλωσε και η γενική διευθύντρια του προγράμματος πρόληψης βίας του Πανεπιστημίου William Paterson, του New Jersey, Sheetal Ranjan, που βρέθηκε στην Καβάλα και ανέφερε πως η παρουσία των παιδιών, αλλά και των φορέων της πόλης σε αυτή την εκδήλωση είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της βίας και θα πρέπει το μήνυμα αυτό να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο.

ΠΗΓΗ: thesstoday.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης