Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, 10 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε οικίες και αποθήκες, καθώς και δύο περιπτώσεις ζωοκλοπών, οι οποίες είχαν γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται οκτώ υπήκοοι Βουλγαρίας, οι έξι από τους οποίους είχαν ταυτοποιηθεί ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ συνολικά είχαν εξιχνιαστεί 33 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και ζωοκλοπών.

Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, εξακριβώθηκε η εμπλοκή ακόμα δύο αλλοδαπών, οι οποίοι μαζί με τα ήδη ταυτοποιημένα μέλη, σε διαφορετικές συνθέσεις, από τον Ιούνιο του 2011, έως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει ακόμα 10 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες και αποθήκες, καθώς και δύο περιπτώσεις ζωοκλοπών, στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, διάφορα αντικείμενα και οικόσιτα ζώα, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -56.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, βρέθηκε και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Μεγαλόπολης, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης