Κατασβέστηκε η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί απογευματινές ώρες της Τετάρτης 11 Νοεμβρίου, στο αγκυροβολημένο φορτηγό πλοίο «AL HANI» σημαίας Τόγκο, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ελαφονήσου.

Τα 14 μέλη του πληρώματος του πλοίου, που ήταν χωρίς φορτίο, όλοι ξένης καταγωγής, είχαν περισυλλέγει από δύο πλωτά του λιμενικού και έχουν μεταφερθεί καλά στην υγεία τους στο λιμάνι της Νεάπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου, κατέφθασε στην προαναφερθείσα θαλάσσια περιοχή πλωτό πυροσβεστικό σκάφος από τον Πειραιά, το οποίο προέβη σε όλες τις κατάλληλες ενέργειες προς κατάσβεση της εκδηλωθείσας πυρκαγιάς, ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής επιβιβάστηκε σήμερα στο φορτηγό πλοίο προς κατάσβεση πιθανών μικρών εστιών στα εσωτερικά του τμήματα.

Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία η λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ πλησίον του εν λόγω πλοίου βρίσκεται ρυμουλκό.   

Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «AL HANI» και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης