Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ιανός», κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι.

Μία γέφυρα με ιστορία περίπου 70 ετών, πλέον αποκόπτει πλήρως την κοινότητα Πευκοφύτου του Δήμου Μουζακίου από τον δήμο Μουζακίου και όλη την Ανατολική Αργιθέα, από την πρόσβαση προς την πόλη του Μουζακίου, προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν σπίτια

Την ίδια ώρα, προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο της τοπικής κοινότητας του δήμου Μουζακίου και στους οικισμούς Μεσσοράχης Δάφνης και Παλαιοχωρίου.

Όπως ενημέρωσε το KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Φάνης Στάθης, σε κάποια σπίτια μπήκε νερό και η προσπάθεια επικεντρώνεται να αποφευχθεί να μπει και σε άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης σημαντικό πρόβλημα υπάρχει στο δρόμο μεταξύ Κρυοπηγής και Ανθοχωρίου.

Όλα τα μηχανήματα του Δήμου, αλλά και των ιδιωτών βρίσκονται έξω και προσπαθούν να προλάβουν ζημιές ή να τις αποκαταστήσουν, ομαλοποιώντας την κατάσταση.

Δείτε το βίντεο: 

 

Απεγκλωβισμός οδηγού έξω από την Καστανιά

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα «χτυπούν» το νομό Καρδίτσας, καθώς καταγράφονται μεγάλες ποσότητες νερού.

Σε μια περίπτωση μάλιστα, μηχανήματα της Περιφέρειας προχώρησαν σε απεγκλωβισμό. Συγκεκριμένα λόγω καταπτώσεων, οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημά του και χρειάστηκε η παρέμβαση της Περιφέρειας.

Για περίπου μια ώρα ήταν κλειστός ο δρόμος από το Καλλίθηρο προς Καστανιά, ενώ προβλήματα λόγω καταπτώσεων καταγράφονται και στην Ανατολική Αργιθέα.

Δείτε βίντεο από τον απεγκλωβισμό: 

 

Mε πληροφορίες από KarditsaLive.Net, karditsapress.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης