Ζημιά στο τμήμα ηλεκτρονικών υπολογιστών και των servers σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και, σύμφωνα με τη διοίκηση του ιδρύματος, εξετάζεται η περίπτωση δολιοφθοράς.

Η καταγγελία, από πλευράς της διοίκησης, έγινε την Τετάρτη στην Ασφάλεια Ρεθύμνου και, όπως δηλώθηκε, η ζημιά προήλθε από ενεργοποίηση του συστήματος πυρόσβεσης στον χώρο των υπολογιστών, οι οποίοι καταστράφηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ζημιές ανέρχονται σε περίπου 20.000 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ένα άγνωστο άτομο εισχώρησε στο υπόγειο του νοσοκομείου, όπου είναι και το τμήμα με τους servers, και πάτησε το κουμπί της πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα τα νερά να πέσουν πάνω στα ηλεκτρονικά μηχανήματα.

Οι υπεύθυνοι της μηχανογράφησης κάνουν λόγο για την ανάγκη εκτεταμένου ελέγχου στα μητρώα ασθενών και του νοσηλευτικού ιδρύματος, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν χαθεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το έργο της Ασφάλειας είναι δύσκολο, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για το πρόσωπο που μπορεί να εμπλέκεται στην όποια δολιοφθορά, ούτε και καταγεγραμμένες κινήσεις στον χώρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης