Κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ικανοί για τέλεση αξιοποίνων πράξεων, ενώ δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού τους απορρήτουΚαταπέλτης είναι το πόρισμα του ανακριτή για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη Σταυρούλα Κουράκου. Στο ένταλμα της προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε τη νύχτα, αναφέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του.

Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκε ότι:

• Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.
• Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίσουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).
• Δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Παπαντωνίου – Κουράκου: Θα μεταχθούν στον Κορυδαλλό

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις φυλακές Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου μετά την απόφαση ανακριτών και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, θα οδηγηθεί κι εκείνη στον Κορυδαλλό, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του μετά τη μαραθώνια απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατηγορούνταν για «μίζα» ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να δόθηκε για την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στη γαλλική εταιρεία THALES καθώς και για εκείνη που αφορούσε στα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Διαβάστε επίσης: Μετά τον Άκη… ο Γιάννος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης