Στην κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 150 άτομα βρίσκονται έξω από το κτήριο επί της οδού Σολώνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν δεν έχει ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές η συμβολή της αστυνομίας.

Οι καταληψίες, με ανακοίνωσή τους στο Διαδίκτυο, ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ (υψίστης ασφαλείας) και των αντιτρομοκρατικών νόμων, αλλά και την απελευθέρωση των συγγενών των κρατουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ζητούν επίσης την οριοθέτηση των ζητημάτων περί επεξεργασίας και χρήσης του γενετικού υλικού (DNA), με βάση το οποίο, όπως αναφέρουν «έχουν στηθεί σκευωρίες και καταδίκες αγωνιστών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον κοσμήτορα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών κ. Μιχάλη Σπουρδαλάκη, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει βανδαλισμοί και καταστροφές.

Το απόγευμα, εκπρόσωποι του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία στα Προπύλαια (17:00) και συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού (18:00). Επίσης, το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα (12:00) και την Τρίτη πορεία στο Μοναστηράκι (18:00).

Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης:

«Η κατάργηση του ‘κουκουλονόμου’ και του ‘τρομονόμου’, που έχουν χρησιμοποιηθεί από το καθεστώς για να αναβαθμίσουν κατηγορητήρια και να φουσκώσουν ποινές, αφορούν άμεσα κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αμφισβητεί την αστική νομιμότητα. Γι’ αυτό και αντιλαμβανόμαστε την αλληλεγγύη με τους κρατούμενους αγωνιστές ως αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα, ως μια αμοιβαία και πολύμορφη σχέση.

Προτάσσουμε την πολύμορφη δράση, την δημιουργία υποδομών, την όξυνση και την αλληλοϋποστήριξη όλων των αγώνων. Εκτιμάμε ότι η δράση του κινήματος αλληλεγγύης μπορεί να ενισχύσει καταλυτικά την απεργία των συντρόφων/συντροφισσών, συμβάλλοντας αφενός στην δικαίωση όλων των αιτημάτων τους, αφετέρου στην δημιουργία μιας ακόμα παρακαταθήκης για τους αγώνες που έπονται.

Ένα μαχητικό κίνημα αλληλεγγύης, σε συνάρτηση με την δυναμική της ίδιας της απεργίας των συντρόφων, μπορεί να τσακίσει προκαταβολικά την όποια ‘μερική’ οπισθοχώρηση ή την ονομαστική και μόνο τροποποίηση των νομοσχεδίων, που ενδεχομένως θα επιχειρήσει το κράτος κατά την απόπειρά του να διαχειριστεί την απεργία πείνας.

«Για όλους τους παραπάνω λόγους προβαίνουμε στην κατάληψη του κτιρίου της Νομικής σχολής, επιχειρώντας να δημιουργήσουμε ένα πολύμορφο κέντρο λόγου και δράσης, μέχρι την δικαίωση και του τελευταίου ή της τελευταίας απεργού πείνας».

Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης