Επεισοδιακή ήταν η πρωινή κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, επί της οδού Σταδίου 29, που πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, με την αστυνομία να επιδεικνύει υπέρμετρο ζήλο στην απώθηση των διαδηλωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H κατάληψη στο γραφείο του Γιάννη Βρούτση διήρκεσε μόλις 40 λεπτά, ωστόσο κατά την απομάκρυνση των συγκεντρωμένων από τη στοά της Σταδίου σημειώθηκαν επεισόδια, με τα ΜΑΤ να κάνουν ρίψη χημικών και να προχωρούν σε προσαγωγές.

Αυτήν την ώρα διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από τη ΓΑΔΑ, για να συμπαρασταθούν στους 30 προσαχθέντες-μέλη του ΠΑΜΕ. Λόγω της συγκέντρωσης το ένα ρεύμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στο ύψος του κτηρίου, είναι κλειστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τους 40 διαδηλωτές)


(Τα ΜΑΤ επί το έργον)


(Σύγκρουση ΜΑΤ με το ΠΑΜΕ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο γραφείο του υπουργού, που είναι στον 8ο όροφο, συγκεντρώθηκαν περίπου 40 άτομα. Τα ΜΑΤ περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 50 διαδηλωτές που παρέμεναν στο πεζοδρόμιο της Σταδίου. Διαδηλωτές καταγγέλλουν την υπέρμετρη βία από την αστυνομία. Ένας εξ αυτών χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ στο κεφάλι και παρελήφθη από ασθενοφόρο που κατέφτασε στο σημείο.


(Ο τραυματίας)

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βρούτσης δεν ήταν στο γραφείο του.

Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Από το σημείο έχουν γίνει μέχρι στιγμής τριάντα προσαγωγές.

Η συμβολική κατάληψη που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του κ. Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες η κοινωνική ασφάλιση στηρίζεται σε πελατειακές σχέσεις.

Απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Ο υπουργός Εργασίας με το “θράσος του ληστή” κατηγορεί τους επί δεκαετίες ληστευόμενους εργαζόμενους από τις κυβερνήσεις, τους μεγάλους επιχειρηματίες και τις τράπεζες, που ρήμαξαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων, ότι οι συντάξεις και οι όποιες παροχές είχαν οι εργαζόμενοι ήταν αποτέλεσμα “πελατειακών αντιλήψεων”. Οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά πρέπει να εξεγερθούν, προκειμένου να βάλουν τέλος σ’ ένα συνεχές έγκλημα που γίνεται σε βάρος τους. Στόχος της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ήταν και είναι ένας: να μην έχουν στοιχειώδη ασφάλιση και παροχές και αντί για σύνταξη να παίρνουν επίδομα στα βαθιά γεράματα. Μέχρι εδώ η κοροϊδία και τα ψέματα».

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης