Κατάληψη στο γραφείο της Γεροβασίλη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 18:03
Κατάληψη στο γραφείο της Γεροβασίλη
Με κατάληψη του γραφείου της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στα Γιάννενα απάντησαν σήμερα αντιεξουσιαστές στην χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας κατά των καταλήψεων της Θεσσαλονίκης.

Οι αντιεξουσιαστές των Ιωαννίνων σε κείμενό τους, με τον τίτλο «Ο έχων 2 χιτώνες… να καλεί την αστυνομία», που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia, αναφέρουν ότι δεν προκαλεί εντύπωση «που όλα αυτά συμβαίνουν από μια κυβέρνηση που εκλέχτηκε με το προφίλ του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών».

«Ασχέτως πως αυτοχαρακτηρίζεται ένα κόμμα», προσθέτουν, «και από που έλκει την καταγωγή του, όταν εμπλέκεται στα παιχνίδια εξουσίας και αναλαμβάνει τα ηνία του κράτους, ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα διασφαλίσουν την μακροημέρευση του κράτους και της αγοράς».

Οι αντιεξουσιαστές τονίζουν ακόμη ότι στόχος της κατάληψης είναι «να δείξουμε την έμπρακτη εναντίωσή μας στις θανατοπολιτικές του ελληνικού κράτους, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αφορούν και εμάς... Αποτελούμε κομμάτι των αντικαπιταλιστικών και αντικρατικών αγώνων, ενώ συνειδητά μαχόμαστε τόσο υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης και εγκατάστασης όλων των ανθρώπων, όσο και υπέρ των καταλήψεων και του δικαιώματος για στέγαση».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016, 18:06