Δυναμικές κινητοποιήσεις προανήγγειλαν οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ, αντιδρώντας στο καθεστώς εφεδρείας στο οποία θα υπαχθούν 200 συνάδελφοί τους στις 20 Ιανουαρίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ΥΠΕΚΑ, παρά την αναγνώριση από τον Γ.Γραμματέα ΠΕΚΑ κ.Αλεξόπουλο, ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει ο νέος φορέας, το ΕΚΒΑΑ, χωρίς υποστηρικτικό προσωπικό, και τη δέσμευση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ κ.Μανιάτη να εισηγηθεί θετικά στον Υπουργό την εισαγωγή τροπολογίας που θα προβλέπει μετάθεση της ημερομηνίας ορισμού εφέδρων για ορθολογική εκτίμηση του πλεονάζοντος προσωπικού, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή.

Το Συνδικάτο δεν αποδέχεται καμία εφεδρεία-απόλυση και καταγγέλλει την άρνηση του Υπουργού να υλοποιήσει ακόμα και αυτές τις ελάχιστες δεσμεύσεις και θεωρεί ότι δεν υπάρχει θέμα πλεονάζοντος προσωπικού δεδομένου ότι και αυτό που υπάρχει δεν αρκεί για να υλοποιηθούν τα έργα που ήδη έχουν ανατεθεί στο ΙΓΜΕ (ΕΣΠΑ, έργα Υπέρ Τρίτων κλπ.). Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη διάλυση του ΙΓΜΕ που οδηγεί στο ξεπούλημα του Ορυκτού Πλούτου της χώρας και προχωρούν από αύριο Πέμπτη 19/1/12 σε:

• Κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΓΜΕ στους Θρακομακεδόνες
• Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ (Μεσογείων 119) στις 10.30».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια:Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης